Vali'den öğrencilere laptop sözü

Vali'den öğrencilere laptop sözü

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) çok başarılı olan öğrencilere dizüstü bilgisayar ve 5 yıldızlı otelde tatil sözü verdi.

Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Vali Yılmaz, öğrencilerle sohbet edip, sorularını yanıtladı. Öğrenci Seçme Sınavı ile ilgili önerilerde bulunan Vali Yılmaz, derece yapan öğrencileri teşvik için ödüllendireceğini kaydetti.


Üniversiteye gitmenin çok kolay ama üniversiteyi bitirip iş bulmanın çok zor olduğunu ifade eden Yılmaz, "Eğer ben parmakla gösterilen biri olmak istiyorum diyorsanız çok çalışmanız lazım. Hem araştırıp hem de okumanız gerekir. Yoksa bir yerlere gelemezsiniz. Kendiniz geliştirmezseniz bırakın güzel yerlere gelmeyi bir iş bile bulamazsınız. Gündemi iyi takip edin dünya ve Türkiye gündeminden kopmayın. Bilgisayarın faresini değil klavyesini kullanın fare kullanmak tembelliktir yazın çizin ve araştırın." dedi.


Vali Yılmaz, Öğrenci Seçme Sınavı'nda sayısal bölümde 350 ve üzeri, sözelde de 340 ve üzeri puan alan öğrencilere bir dizüstü bilgisayar ve 5 yıldızlı bir otelde ailesiyle birlikte tatil hediyesi vereceklerini vurguladı.


Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise öğrencilere, "Siz çok çalışın derece yapın, gerisini bize bırakın. Sizin tüm sıkıntılarınızı çözeriz." diye konuştu.


Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi Müdürü Ufuk Ercul da, bu sene sınavda daha başarılı olmak için öğrencilerle birlikte çok mücadele vereceklerini ifade ederek, "Çalışmalarımızla valimize ve Milli Eğitim Müdürümüze layık olacağız" şeklinde konuştu.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.