"Uzun yaşamak istiyorsanız ikinci üniversiteye gelin"

"Uzun yaşamak istiyorsanız ikinci üniversiteye gelin"

Eskişehir Anadolu Üniversitei Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın, her yaştaki üniversite mezunlarına ve üniversite öğrencilerine sınavsız ikinci üniversite imkanı tanıdıklarını söyledi.

Rektör Aydın, “İkinci üniversite okuduğunuz takdirde beyninizi iyi kullanıyorsunuz, yaşama bağlanıyorsunuz ve ömrünüz uzuyor. Uzun yaşamak istiyorsanız ikinci üniversiteye gelin” dedi.

Rektör Prof.Dr. Davut Aydın, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde basın mensuplarının katılımıyla yemekli toplantı düzenledi. Her yaştaki üniversite mezunlarına ve öğrencilerine ikinci üniversiteyi okuma imkanı tanıdıklarını belirten Rektör Prof.Dr. Davut Aydın, hiç sınava girmeden Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bürolarına kayıtların yapılabilineceğini söyledi. İkinci üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin ödeyeceği para miktarının günlük 1 lira 50 kuruş olduğunu belirten Rektör Aydın, bu sistemde atılmanın olmadığını kaydetti.

SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE OLANAĞI

Eğitim süresinin uzamasıyla insan yaşamının da uzadığını söyleyen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın şunları söyledi:
“İkinci üniversite sisteminde öğrenciler kayıtlarını yenilediği sürece kaç yılda bitirirse bitirsin atılmak yok. Kimsenin de kaydını silmiyoruz. İkinci üniversitenin 38 programı var, bunun 30'u iki yıllık, gerisi 4 yıllıktır. Bu programlarda ikinci üniversite okuyarak kendisini yenileyin diyoruz. Ayrıca Rusya'da yapılan bir toplantıda özellikle eğitim süresi uzadıkça, tahsiliniz yükseldikçe, insan ömrünün uzadığına dair bir bilimsel rapor sunuldu. İkinci üniversite olarak okuduğunuz takdirde beyninizi iyi kullanıyorsunuz, yaşama bağlanıyorsunuz ve ömrünüz uzuyor. Türk toplumuna diyoruz ki 'uzun yaşamak istiyorsanız ikinci üniversiteye gelin', bu bir bilimsel gerçektir. İkinci üniversiteyi okumak isteyenler 25 Ekim-26 Kasım 2010 tarihleri arasında bulundukları illerdeki AÖF bürolarına kayıt yaptırabilirler. Bu eve götürülen bir hizmettir. Kitapları kendilerine teslim ediyoruz. Televizyon, internet ve kitaplar var. Her fırsat var. Sadece gelin okuyun diyoruz. Bu sistem her eve bir üniversite demektir. Sonuçta alınan bir diploma var. Biz yeni bir fırsat eşitliği getiriyoruz. Türkiye'nin hangi üniversitesinde okursa okusun, her öğrenci bu fırsattan yararlanabilir.”

ÖĞRENCİ SAYISI 1.5 MİLYON

Bu yıl Açıköğretim Fakültesi'ne (AÖF) 202 bin öğrenci alınacağını belirten Rektör Aydın, 1 milyon 300 bin olan öğrenci sayısının 1.5 milyona ulaşacağını söyledi. Rektör Aydın, “Bu ne demektir? Türk yükseköğretiminde her iki öğrenciden birisinin Anadolu Üniversitesi öğrencisi olduğu demektir. Türk yüksek öğretimin kurumunun yarısı Anadolu Üniversitesi'dir. Bu nedenle sistemi tepeden tırnağa yeniliyoruz. Avrupa standartlarında tüm programlarımız değişiyor, yıl sisteminden dönem sistemine geçiriyoruz, kredi sistemini getiriyoruz. 2011 yılında 11 program kredi sistemine geçiriyor, 2012 yılında 39 programın tamamı kredili sisteme geçecek. Açıkla örgün, iç içe geçiyor. Birbirlerinin metotlarını kullanıyor. Kaliteyi ön plana koyduk. Açıköğretimdeki pek çok programımız örgünden daha iyi olacak” dedi
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.