Uzman ve başöğretmenlik sertifikaları 15 Ocak 2025'e yetişecek mi? Eğitim-Bir-Sen ziyaretinden önemli başlıklar!
Genel Başkanımız Ali Yalçın ve Genel Sekreterimiz Talat Yavuz, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i ziyaret ederek, eğitim çalışanlarının sorunlarını ve gündemde olan ‘mülakatlar sonrası kontenjan dışında kalan atanamayan öğretmen adayları’ konusunu görüştü.
Genel Başkanımız Ali Yalçın ve Genel Sekreterimiz Talat Yavuz, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i ziyaret ederek, eğitim çalışanlarının sorunlarını ve gündemde olan ‘mülakatlar sonrası kontenjan dışında kalan atanamayan öğretmen adayları’ konusunu görüştü.
Ziyarette konuşan Ali Yalçın, 20 bin öğretmen alımında yapılan mülakatlar sonucu KPSS puan sıralamasına göre atanacak durumdayken kontenjan dışına çıkan adayların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi gerektiğini belirterek, “Bunun çözüm yolu bellidir. Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni kadro tahsisi yaparak, ek kontenjan oluşturmalıdır” dedi.
Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun yayımlanmasıyla yeniden düzenlenen kariyer sisteminin ivedilikle işlerlik kazanması, yayımlanma sürecinde olduğu ifade edilen yönetmeliğin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, “Yönetmelik bir an önce yürürlüğe girmeli ve kılavuz yayımlanarak eğitimler yapılmalı, uzman ve başöğretmenlik sertifikaları 15 Ocak 2025 tarihine yetişmelidir” şeklinde konuştu.
Yalçın, norm fazlası öğretmen ve yöneticilerin atanmasında, resen atamalarda uygulama birliği kadar ilçe grupları oluşturularak atamaların yapılması ve rızanın üretilmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.
Yarıyıl mazeret atamalarında memnuniyet oluşması için 28 Şubat tarihinin esas alınmasını isteyen Yalçın, “Alan değişikliği talebinin görülmesini ve önceki yıllarda olduğu gibi talebe olumlu cevap verilmesi için imkânların zorlanmasını istedik. Bunun yanı sıra, proje okullarla ilgili sayıyı azaltma hedefinin kriter seti oluşturma, uygulama birliğini temin etme ve mağdur oluşturmadan tedrici bir yöntemle yürütülmesi gibi temel yaklaşımlar içermesi gerektiğini ifade ettik” diye konuştu.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kariyer sistemindeki değişiklik sonrası kapsama giren eğitimcilerin beklentilerinin karşılanmasına yönelik hazırlıkların 15 Ocak’a yetiştirilmesi konusunda çalışmaların hızlandırılarak devam edeceğini dile getirirken, yarıyıl mazeret ataması süre hesabında sendika olarak talebimizin dikkate alınarak 28 Şubat 2025 tarihinin esas alınacağını, atamaların bu tarihe göre yapılacağını ifade etti.
Alan değişikliğine hayır demediklerini, adaletin gözetilerek olumlu bir adım atılacağını söyleyen Tekin, proje okul sayılarının azaltılması çalışmasının tüm detaylarıyla değerlendirileceğini ve tedrici bir uygulama yapılacağını bildirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.