Üstüme çok geldiler, ağladım Sulukule’de paraları yediler

Üstüme çok geldiler, ağladım Sulukule’de paraları yediler

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), 2007 yılı faaliyetlerine ilişkin Yüksek Denetleme Kurulu raporu, TBMM KİT Komisyonu'na görüşülerek ibra edildi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 360 bin konutu planlayıp inşaatına başladıklarını, 244 bininin teslim edildiğini, satışa çıkarılanların da yüzde 87'sinin satıldığını söyledi. Bayraktar, yapımı tamamlanan konutların sayısının yakında 280 bine ulaşacağını kaydetti. Bayraktar, kentsel yenileme projelerini uygularken karşılaştığı sorunlara ilişkin bilgi verirken şöyle konuştu: "İstanbul Maltepe'de bir kentsel dönüşüm projesi yapmaya başladık. Sivil toplum kuruluşları ayağa kalktı; 'bir kültürü yok ediyorsunuz, insanları yerinden ediyorsunuz' diye. Ben gece ağladım. İnşaatlara sokmadı bizi, gittim görüştüm. Brüksel'de bile Sulukule olayını devlet temsilcilerinin önüne koydular. Orada tarihi dokuya uygun 2-3 katlı binalar yapıyoruz. İstiyoruz ki çocuklar sabah kalkınca sıcak su ile yüzünü yıkasın, okuluna gitsin, sağlık ocağı olsun. Hiç kimseyi mağdur etmedik. Hiç para almadan verdiğimiz konutları sattılar. Parasını da 15-20 gün içinde yediler. Nereye harcadıkları da belli. Sonra da yapmadıklarını bırakmadılar. Bu tür projelerde fırsatçılık yapanlar var. İşi provoke ediyorlar."

44 karakol yaptırıyoruz

TOKİ'nin yaptırdığı konutların yüzde 85'inin sosyal konut niteliğinde olduğunu vurgulayan Bayraktar, hasılat paylaşımı ile yapılan 50 projeden 3-4 tanesinde gecikme yaşandığını ifade etti. Bayraktar, Doğu ve Güneydoğu'da 44 karakolun ihalesini yaptıklarını da belirterek, "İşi yapabilecek 15-20 firmayı çağırıp, ihale ediyoruz. Bu konuda fazla ayrıntı veremem" dedi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.