Üniverste Harçları Tamamen Kalkmalı

Üniverste Harçları Tamamen Kalkmalı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, üniversite harçlarının tamamen kaldırılmasını istedi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, yaptığı açıklamada, "Parasız eğitim anayasal bir haktır. Bu hakkın gereği yerine getirilmelidir. Üniversitelere kriz döneminde bir gelir kaynağı olarak bakılamaz. Yapılan harç zamları geri çekilmeli, harçlar tamamen kaldırılmalı ve üniversite üzerindeki piyasa vesayetine son verilmelidir" dedi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, üniversite harçlarının tamamen kaldırılmasını istedi.
Koramaz, yaptığı açıklamada, "Parasız eğitim anayasal bir haktır. Bu hakkın gereği yerine getirilmelidir. Üniversitelere kriz döneminde bir gelir kaynağı olarak bakılamaz. Yapılan harç zamları geri çekilmeli, harçlar tamamen kaldırılmalı ve üniversite üzerindeki piyasa vesayetine son verilmelidir" dedi.

"EĞİTİM HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR OLMALI"

"Üniversite harçlarına yapılan fahiş zamlar ve eğitimin örtülü yollarla özelleştirilmesi hamleleri, Türkiye'nin 12 Eylül sonrasında yaşadığı dönüşümün en somut kanıtları arasında yer almaktadır" diyen Koramaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün meslek liselerine uygulanan katsayıların kaldırılmasından hareketle 'eğitimde fırsat eşitliği ve adalet sağlandığı'söylemi gerçekte sahtedir. Eğitimin gerçekten tüm yurttaşlar için eşit koşullarda erişilebilir bir standarda yaklaşması, esas olarak eğitiminin niteliğinin düzenlenmesi, yoksulların üniversiteye girebilmesi ve eğitimde özelleştirmeci bütün uygulamalara son verilmesiyle mümkündür.
Eğitimde adalet; toplumun yalnızca bir kısmının ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş ve din eğitimini özendirici nitelik taşıyan kararların altına imza atarak değil, halkın ezici çoğunluğunun ödeyemeyeceği harçları ve eğitimdeki tüm paralı uygulamaları kaldırma ve üniversite içi hizmetleri paralı olmaktan çıkarma yoluyla sağlanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.