"Üniversiteler girişte zorunlu bağış haksızlık"

"Üniversiteler girişte zorunlu bağış haksızlık"

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, bazı üniversitelerde öğrencilerden, harçların dışında 'bağış' adı altında da para istendiğini ileri sürerek, "Bu çok büyük bir haksızlıktır, insafsızlıktır" dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, üniversitelerde 'bağış' adı altında para istenmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerde kayıtların Eylül ayında başlayacağını hatırlatarak şöyle dedi:
"Şimdiye kadar çocuklarının üniversiteye girip-giremeyeceği kaygısını taşıyan velilerimiz, şimdi de üniversiteye girmeye hak kazanan çocuklarının okul masraflarının altından nasıl kalkacağını kara kara düşünmeye başlamıştır. Çünkü Hükümet'in öğrenci harçlarına yaptığı zamlar yetmezmiş gibi şimdi bazı üniversitelerde 'bağış' adı altında para toplanmaya başlanmıştır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, buna örnektir. Bu üniversiteye kayıt koşullarını öğrenmek üzere giden öğrencilerden 'bağış' adı altında para ödemeleri istenmiştir. Bu çok büyük bir haksızlıktır, insafsızlıktır.

Ülkenin içine sürüklendiği bu ekonomik kriz ortamında insanlar günlük geçimlerini nasıl sağlayacaklarının hesabını yaparken, 'bağış' adı altında para istenmesi izah edemez."


anka

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.