Üniversite (YKS) 2024 tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Üniversite (YKS) 2024 tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

4 Ağustos'ta üniversite tercihlerinin sona ermesinin ardından merak ediliyor. Güzel bir üniversite okuyabilmek için, YKS sınavlarından aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarına göre tercihlerini yapan öğrenciler, 2024 YKS tercih sonuçları açıklandı mı?

2024 üniversite tercih sonuçları için tarih araştırmaları başladı. 4 Ağustos'ta sona eren YKS tercih işlemlerinin ardından, binlerce öğrenci tercihlerine göre üniversitelere yerleştirilecek. İlk tercihler sonrasında bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler ise ek tercihlerin başlamasını bekleyecek. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS TERCİHLERİ SONA ERDİ
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin 4 Ağustos'a uzatıldığını bildirmişti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin bugün sona ereceğini belirterek, "Kontrollerinizi yapmanızı ve işlemlerinizi tamamlamanızı hatırlatıyor, tercihlerinizin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
YKS tercih sonuçlarının, 4 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde erişime açılması bekleniyor.

19 Ağustos'ta başlayacak üniversite kayıtlarından önce (15 Ağustos 2024 olabilir) sonuçların ilan edileceği tahmin ediliyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.