Üniversite öğrencilerine YURTKUR'dan çifte müjde

Üniversite öğrencilerine YURTKUR'dan çifte müjde

Üniversite öğrencilerine YURTKUR'dan çifte müjde

Üniversite öğrencilerinin öğrenim kredisi ve burs miktarı 200 liradan 240 liraya çıkarıldı, öğrenci kredi borçlarına da faiz affı getirildi.
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, burs ve kredi rakamının en az 240 lira olacağını, bu konuda son kararı ise Başbakan Erdoğan'ın vereceğini açıkladı. Ayrıca Başbakan Erdoğan'ın, arefe günü açıklanacağını duyurduğu 'vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması' çalışmasının içinde öğrenci kredileri de yer alacak. Yeni burs ve kredi alacak öğrenci bilgileri ise ay sonunda açıklanacak.

Albayrak, öğrenim ve katkı kredilerini zamanında ödeyemeyen öğrencilerin borçlarını da yeniden yapılandıracaklarını belirtti. YURTKUR Genel Müdürü, bu seneki düzenlemede ana paraya dokunmadan faiz borçlarının peşin veya taksitli ödemeye bağlı olarak değişecek oranlarda silineceğini kaydetti. Geçen seneki yeniden yapılandırmaya 289 bin kişinin başvurduğunu aktaran Albayrak, 2009'daki faiz affına başvuramayan, başvurduğu halde borçlarını düzenli ödeyemeyenlerin de bu yılki düzenlemeye müracaat edebileceklerini bildirdi.
yeni şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.