Üniversite diplomalı çobanlar geliyor

Üniversite diplomalı çobanlar geliyor

Hayvan yetiştiriciliğindeki kaliteyi artırmak ve yaşanan aksaklıkları gidermek isteyen üniversiteler, kollarını sıvayarak 'okullu çobanlar' yetiştirmeyi hedefliyor.

 

Kemal Özdemir'in haberi

Türkiye'de bir ilk olarak başlayacak olan 'Sürü Yönetimi Elemanı' eğitimi Erzincan Üniversitesi'nin girişimi, İŞKUR'un da desteğiyle yapılacak. 2010 yılı programına alınan 2 aylık 'Sürü Yönetimi Elemanı' eğitimi kursuna katılan kursiyer çobanlar, eğitim boyunca günlük 15 TL maaş ve sigorta gibi avantajlardan da faydalanacak.

OTLATMA EĞİTİMİ
Eğitim alacak çobanlara doğa olayları, hayvan hastalıkları ve çeşitli tehlikelere karşı sürülerini koruma yöntemlerinin yanı sıra bu alandaki hizmet kalitesinin artırılması da öğretilecek. Bu sayede kursiyer çobanlar sürülerini daha güvenli şekilde otlatacak. Ortalama bin ile bin 500 lira arasında kazanan çobanların alacakları sertifika ile maaşları da zamlanacak.

MEZARLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ DE KURULMUŞTU
Daha önce de AB'ye uyum adına diplomalı mezarcılar yetiştirmek için Erzincan Üniversitesi'nde Mezarlık Yönetimi ve Cenaze İşleri Bölümü kurulmuştu. İnsan kaynakları uzmanlarının görüşleri doğrultusunda hareket ederek, Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde gelecek 20-30 yılda geçerli olacak meslekleri belirleyen Erzincan Üniversitesi bünyesinde, Türkiye'de daha önce hiç görülmemiş, örneği olmayan bir bölüm açılmıştı.

HABER7.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum