Ümit Meriç, Asır Koleji'ndeydi

Ümit Meriç, Asır Koleji'ndeydi

Asır Koleji, öğrencilerini Sosyolog Ümit Meriç ile buluşturdu. Meriç'in İstanbul konulu konuşmasını öğrenciler can kulağıyla dinledi.

Günümüzün önemli sosyologlarından Prof. Dr.Ümit Meriç, ASIR KOLEJİ'ndeydi. Ümit Meriç, 28 Kasım Cuma günü saat:14:00'te “Bir Medeniyet Şehri: İSTANBUL” konulu bir seminer verdi.

Kentimiz, dünyanın en önemli medeniyet merkezlerinden biridir. Hatta bir dönem bütün dünyanın uygarlık başkentiydi. Hatta bir dönem bütün dünyanın uygarlık başkentiydi.

Bir İstanbul çocuğu ve sevdalısı olan Ümit Meriç Hanımefendi, sosyolog gözüyle ve çarpıcı anekdotlarla konuyu enine boyuna değerlendirdi. Seminerden bazı çarpıcı cümleleri paylaşmak istiyoruz:

“İstanbul'u yeni nesillerin daha iyi tanıması gerekiyor.”

“Benim bir alman arkadaşım var. 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında “Türk Bahçesi” üzerine proje hazırlıyor. Türk Bahçesinin ne olduğunu bugün biz bilmiyoruz. Bunu bize bir Alman öğretiyor.”

“İçinizde Mimar Sinan'ın kabrinin yerini bilen var mı ?”

“İstanbullu olmanın olmazsa olmazlarından biri de Boğaz'da martılara simit atmaktır. Bir lokantada yarım bıraktığımız ekmeği ya da vapurda aldığınız simidi martılarla paylaşın. İstanbullu bir kız olarak İstanbullu martılarla simidinizi paylaşmanın mutluluğunu mutlaka yaşamalısınız.“

Bu şehri gelecek bilincine sahip nesillerin eline bırakmalıyız. Bu da ancak geçmişi bilerek mümkün olur. Gençler, İstanbul'da yaşamanın size verdiği imkanları kullanın ve İstanbul'a bu bilinçle sahip çıkın.

Öğrencilerin sorularını da büyük bir özveriyle cevaplayan Ümit Meriç, onlara “Büyük bir medeniyetin başkentinde yaşamanın sorumluluğunu” hatırlatarak konuşmasına son verdi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.