Ücretsiz ulaşım hakkı istendi

Ücretsiz ulaşım hakkı istendi

Öğretmenlerimiz belediyeden ücretsiz ulaşım hakkı istiyor

Öğretmenler, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ücretsiz ulaşım hakkı istiyor. Belediye Başkanı Gökçek'e bir mektup gönderen Bağımsız Eğitimciler Sendikası, şimdi talebe yanıt bekliyor.


BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten öğretmenler için 'Ücretsiz Ulaşım Hakkı' istedi.
Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Avcı, Gökçek'e öğretmenlere 'Ücretsiz Ulaşım Hakkı' talebiyle ilgili bir mektup göndererek, ücretsiz ulaşım talebiyle ilgili öğretmenler ve eğitim çalışanları arasında önemli bir kamuoyu oluştuğunu belirtti.
Mektupta, Ramazan bayramı ve ardından kış mevsimi hazırlıkları nedeniyle 2009 – 2010 eğitim öğretim döneminin öğretmenler için sıkıntılı başladığını ifade eden Avcı, şunları dile getirdi:
“Sayın Melih Gökçek'in, bir öğretmen eşi olarak öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının yaşadığı sıkıntı ve zorlukları anlayabileceğini düşünüyorum. Sayın başkanın, dar ve sabit gelirli ailelere dönük gerçekleştirdiği yardımları da biliyoruz. Toplumun bazı kesimlerine ücretsiz ulaşım hakkı tanıyan belediyenin bu uygulamasından özellikle bu dönem büyük bir moral ve desteğe ihtiyacı bulunan öğretmenlerimizin de faydalandırılması çok anlamlı olacaktır. Ücretsiz ulaşım hakkı, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz için en güzel bayram müjdelerinden birisi olacaktır.”
İcraat yapın
Avcı, taleplerinin 'yoksulluk edebiyatı yapmak' şeklinde algılanmaması gerektiğini dile getirerek mektupta şu ifadelere yer verdi:
“Hiçbir çalışan, bin 400 TL maaş alan öğretmen kadar kutsal, öğretmen kadar önemli, öğretmen kadar geleceğimizi şekillendiren bir hizmet, bir değer üretemez. Her konuda gelişmiş ülkeleri örnek alan yöneticilerimiz, ülkemizde de öğretmenlere verilmesi gereken değerin ayrımını sözlerle değil icraatlarıyla yapmalıd gelişmiş ülkelerde en iyi ücretlerin ve sosyal hakların öğretmenlere tanındığı, sık sık yurtdışı gezileri yapan yöneticilerimizin ortak malumudur.”
Avcı, ayrıca bu talepleriyle ilgili olarak Ankara'da görev yapan 30 bin öğretmen ve eğitim çalışanı adına umutlu olduklarını söyledi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.