Üç banka halka satılacak

Üç banka halka satılacak

Devlet Bakanı Ali Babacan, Halkbank ve Vakıf Bank'ın halka açıklık oranını artıracaklarını, Ziraat Bankası'nı da halka arz yoluyla özelleştireceklerini söyledi

Kamu bankaları halka arz yoluyla özelleştirilecek. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kamu bankalarıyla ilgili gündemlerinde 3 konu bulunduğunu belirterek, “Bizim de kamu bankalarıyla ilgili atacağımız adımların her biri önemli olacak, her biri ses getirecek. Zamanlamasını iyi tespit etmemiz, sıralamasını doğru yapmamız gerekiyor. Bunların hepsi gündemimizde” dedi. Babacan, The Economist tarafından düzenlenen “Değişim Sürecinde Türkiye-Türk Hükümetiyle 18. Yuvarlak Masa Toplantısı” sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Uygun dönem bekleniyor
Kamu bankalarının özelleştirme çalışmalarıyla ilgili Babacan, kamu bankalarıyla ilgili gündemlerinde 3 konu bulunduğunu, bunların Halk Bankası'nın halka açık yüzde 25'lik kısmını artırmak, Vakıfbank'ın yine halka açık kısmını artırmak, diğerinin de Ziraat Bankası'nın halka arzı olduğunu söyledi. Bunun için Özelleştirme İdaresi ile bankaların sürekli çalışma içinde olduğunu, ancak uygun zamanı ve uygun ortamı, piyasa koşullarının uygun olduğu bir dönemi yakalamanın önemli olduğunu vurguladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, büyük bankalarla ilgili çalışmaya ilişkin, “Hiçbir bankamızı kısa vadede zora sokacak, iki ayağını bir pabuca sokacak adımlar kesinlikle olmaz.Zamana yaygın, daha yumuşak geçişlerin olacağı bazı adımlar gelecek. Buna artık herkesin hazır olması gerekiyor” dedi.


Serbest kurdan taviz yok
Devlet Bakanı Babacan, politika uygulamalarında ısrarla, inatla doğruları yapan bir ülke olduklarını belirterek, “Serbest ticaret, serbest sermaye hareketleri ve serbest kurdan yanayız. Bu konuda 8 yıldan sonra bir taviz, bir farklı uygulama kimse bizden beklemesin, olmayacak” dedi.
yeni çağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.