Üç anne için acı ders zili

Üç anne için acı ders zili

ÜÇ ANNENİN EN ACI DERS ZİLİ

Başına lavabo düşmesi sonucu hayatını kaybeden Efe Boz ile düğünde maganda kurşununa kurban giden Damla Karadağ aynı okulda eğitim görecekti. Dün acılı anneleri buluştu. Kayseri'de ise kaybolmalarının üzerinden 1 yıl geçen üç çocuktan Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin'in annesi için zil acı çaldı

Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu ana sınıfında Mayıs 2010'da başına lavabo düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz ile geçen temmuz ayında Samsun'da düğünde havaya ateş açan bir magandanın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden 8 yaşındaki Damla Karadağ'ın aynı okulda eğitim gördükleri yılın ilk ders zili çalınca anlaşıldı. İki acılı anne, okulların başladığı ilk gün okulun önünde acı bir buluşma yaşadı.
12 Mayıs'ta üzerine lavabo düşmesi sonucu hayatını kaybeden Efe Boz'un ardından sorumlular hakkında hiçbir soruşturma açılmaması üzerine hukuk savaşına başlayan anne Nurdan Boz, ilk gün okulun önündeydi.
22 Temmuz'da Samsun'ün Tekkeköy ilçesindeki bir köy düğününde bir kişinin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden 8 yaşındaki Damla Karadağ'ın annesi Aytül Karadağ da kampanyaya destek vermek için okul önüne geldi. Ölmeseydi bu sene ilköğretim birinci sınıfa gidecek olan anaokulu öğrencisi Efe'nin, bu sene 3. sınıfa geçen Damla'yla aynı okulun öğrencisi olduğu anlaşıldı.
Efe'nin ölümünün ardından okul yönetimi ve öğretmenler için hiçbir soruşturma açılmadığının altını çizen Nurdan Boz, okula gelen velilerden imza aldı. Hedeflediği 3 milyon imzayı Meclis'e sunmayı amaçladığını belirten Boz, “Benim oğlum kan kaybından öldükten sonra okulun tüm tuvaletleri yenilendi. Yetkililer ise kader deyip, ihmali araştırmak yerine birbirlerini akladılar” diye konuştu.

KAYBOLMALARININ ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ
Onlar da okula gidecekti
Kayseri'de, geçen yıl Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü olan 21 Eylül'de şeker toplamak için evden ayrılan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin kardeşler ile Türkan Ay, aradan 1 yıl geçmesine rağmen bulunamadı. Çocuklarının kaybolduğu günün 1'inci yıldönümünde ders zilinin çalışı anne Leyla Tekin'in üzüntüsünü artırıyor; “Yetmedi mi bu zulüm?” diye gözyaşı döküyor. Tekin çifti, 1 yıldan bu yana kayıp olan çocuklarının önlük, çanta ve okul malzemelerine sarılarak ağlıyor.
Her bayram ve okul açılışının kendileri için ayrı bir üzüntü kaynağı olduğunu dile getiren Leyla Tekin, “Bir anne olarak bu çocukları kaçaranlara son kez sesleniyorum. Ne olur, birazcık içinizde insanlık duygusu varsa, bir anneyi çocuklarından koparmanın ne büyük acılar verdiğini düşünüyor veya biliyorsanız, çocuklarımızı artık salıverin” diyor.
Kayıp çocuklar bulunmuş olsa, Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki Cemile Oğulcuklu İlkögretim Okulu'na gidecekti. Kayıp çocuklardan Türkan Ay bu yıl 6, Ahmet Tekin 3, Dilruba ise 2'nci sınıfta okuyacaktı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.