TÜSİAD BAŞKANI YALÇINDAĞ, KRİZİN TEPE NOKTASINA ULAŞTIĞI YORUMLARINI İDDİALI BULDU

TÜSİAD BAŞKANI YALÇINDAĞ, KRİZİN TEPE NOKTASINA ULAŞTIĞI YORUMLARINI İDDİALI BULDU

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın krizin tepe noktasına ulaştığı yönündeki yorumlarının çok iddialı olduğunu belirterek, “Bu bir temenni ise bütün kalbimle katılıyorum.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın krizin tepe noktasına ulaştığı yönündeki yorumlarının çok iddialı olduğunu belirterek, “Bu bir temenni ise bütün kalbimle katılıyorum. İnşallah tepe noktasına ulaşmıştır. Bu bir öngörü ve bir görüşse katılmakta tereddüt ederim” dedi.
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, 6'ıncı e-TR Ödülleri ve Kongresi'nde basının sorularını yanıtladı. Türkiye'nin IMF ile anlaşmaması durumunda resesyona gireceği yönündeki değerlendirmelerin sorulması üzerine Yalçındağ, spekülatif değerlendirmelerin yapılmaması gerektiğini belirterek, kriz sürecinde güven ve likidite unsurlarının önemli olduğunu kaydetti. Tüm dünyada zora giren ülkelerin likidite sağlamak için bazı önlemler aldığını ifade eden Yalçındağ, “Galiba hükümet bir girişim hazırlığı içinde. Bu da sevindirici. IMF ile bir köprü kurarak anlaşma yapmak bunlardan biri. Dolayısıyla likiditenin daraldığı bir dönemde IMF ile yapılabilecek bir anlaşmanın Türkiye'ye büyük faydası var” dedi.

-“MEVDUAT GÜVENCESİNDE ENDİŞELER VAR”-

Mevduat güvencesinde bankalar arası faiz gibi bazı endişelerin olduğunu vurgulayan Yalçındağ, bunu da BDDK gibi belli kurumların düzenleyebileceğini söyledi. Merkez Bankası tarafından yapılmayan ama yeniden gündeme getirilen reeskont kredilerinde açılımlar olduğunu vurgulayan Yalçındağ, Merkez Bankası'nın döviz kredilerine ayırdığı karşılıklar düşürülmesinin finansal piyasayı canlandıracağına işaret etti.
Bütün bunların bir paket içinde piyasaya sunulmasının likiditeyi biraz rahatlatacağını kaydeden Yalçındağ, reel sektördeki firmaların likidite sıkışıklığı nedeniyle batabileceğini, bunu önlemek için vergilerin uzun süreye yayılması gibi bazı ufak tefek tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

-“EKONOMİ YÖNETİMİ İLE ARAMIZDA BÜYÜK FİKİR AYRILIKLARI YOK”-

Üretici, tüketici, finans kesimi ve ekonomi yönetimi olarak aynı gemide olduklarının altını çizen Yalçındağ, “Ne olursa olsun güvenimizi kaybetmemeliyiz. Ekonomi yönetimine önemli görevler düşüyor. Aramızda büyük fikir ayrılıkları yok. Aynı şeyleri söylüyoruz. Önlemler parça parça değil bir bütün halinde uygulandığında o zaman etkisi daha fazla olacak. Bu yapıldığında piyasalarda biraz daha güven oluşacak” diye konuştu.
Tüketici harcamalarının önemine değinen Yalçındağ, iç tüketimin canlı tutulması gerektiğini kaydetti. “Realist olmalıyız, pembe tablolar çizmemeliyiz” diyen Yalçındağ, KDV indiriminin de çok faydalı olacağını söyledi.

-“TEDBİRLER GECİKİLMEDEN BİR AN ÖNCE YAPILMALI”-

Tedbirlerin alınmasında geç kalındığına işaret eden Yalçındağ, bu tedbirlerin çok daha önce alınabileceğini belirtti. Yalçındağ, daha fazla gecikilmeden tedbirlerin bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çekti. Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın krizde tepe noktasına ulaştık sözlerini hatırlatması üzerine Yalçındağ, “Krizin tepe noktasına eriştiği bir temenni ise bütün kalbimle katılıyorum. Umut ediyorum kriz tepe noktasını bulmuştur. Bu bir öngörü veya bir görüşse katılmakta tereddüt ederim. Çok iddialı” dedi.(ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.