TUS ve yeni KPSS'de erteleme krizi

TUS ve yeni KPSS'de erteleme krizi

KPSS soruşturması kapsamında ÖSYM'de soru bankalarının olduğu arşive el konulması, TUS ve ortaöğretim KPSS'yi de riske attı

Yüz binlerce adayın girdiği KPSS'deki kopya skandalı önümüzdeki süreçte doktorlar için yapılacak Tıpta Uzmanlık Sınavı ve ortaöğretim mezunları için yapılacak KPSS'yi de etkileyecek.

Nedeni KPSS soruşturması kapsamında savcılığın soru bankalarının da içinde bulunduğu arşive el koyması.

KPSS'de kopya çekildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamınrda yapılan işlemler ÖSYM'de sistemi kilitledi.

Soruların yer aldığı 6 bilgisayarın disklerinin kopyasını alan savcılık soru ve cevapların bulunduğu arşiv kasasına da el koydu. YÖK Denetleme Kurulu'nun yaptığı denetimlerde, Soru Hazırlama Merkezi'nin de kontrolü değiştirilen ÖSYM, Soru Komisyonu üyelerinin yetkilerinin de ellerinden alınmasıyla pasif bir duruma getirildi.

Savcılığın yaptığı incelemeler sonucunda ÖSYM'de sistemin tamamen durması, bu ay içinde yapılacak sınavların durumunu da tehlikeye soktu. 18-19 Eylül'de yapılacak TUS ile 26 Eylül'de yapılacak KPSS ortaöğretim- ön lisans sınavı da riske girdi. Sınavların ertelenmemesi için yeni formüller üzerinde çalışıldığı öğrenildi.

KPSS skandalı sonrası Devlet Bakanı Hayati Yazıcı öğretmenlerin yanı sıra diğer memur atamalarının da beklemeye alındığını duyurmuştu. Şimdi doktor atamaları da tehlikeye girmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.