TUS soruları ÖSYM’lik

TUS soruları ÖSYM’lik

Türk Sağlık-Sen, ÖSYM'ye başvurarak Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sorularının yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Sendika, sınavda yaklaşık 10 sorunun hatalı olduğunun sınava katılan hekimlerce kendilerine iletildiğini belirterek, gerek ÖSYM'ye duyulan güvenin sarsılmaması gerekse sınava katılan hekimlerin mağdur edilmemesi için tüm tedbirlerin alınmasını istendi.
Başvuruda, 12 Aralık'ta yapılan TUS sınavının sorularının yeniden değerlendirilmesi, hatalı soruların iptal edilerek puanlamanın kalan sorular üzerinden yapılması talep edildi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Hekimlerimiz için bu sınav çok önemli. Yoğun bir emek harcayarak sınava hazırlanıyorlar. Hatalı sorular nedeniyle mağdur edilmemeleri gerekir” dedi.

İçerik değişiyor

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, ÖSYM'nin yeniden düzenlendiğini söyledi. Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası şöyle konuştu: “ÖSYM'de harfler aynı kalıyor, ancak açılımı değişiyor. İçeriği değişiyor. ÖSYM'nin açılımı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yerine 'Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi' olarak değişiyor. ÖSYM sınavlarının güvenli yapılması, kuruma güvenin tekrar kazandırılması, vatandaşta bir tereddütün olmaması bakımından, alınması gereken teknik ve idari önlemler neyse bunlar alınıyor.” Tasarı bugün Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.