Türkmenistan'da Antalya kuruluyor

Türkmenistan'da Antalya kuruluyor

Avaza Turizm Bölgesi'nde Türk müteahhitlerce inşa edilen 4 otel Türkmenistan'ın turizm kapasitesini bir günde yüzde 25 artırdı

TÜRSAB Başkanı Ulusoy'a Antalya'yı örnek alan bölgede turizm lisesi kurarak otel görevlilerini yetiştirmesi için teklif götürüldü

Türkmenistan' da vizyon projesi kapsamında, Hazar Denizi kıyısındaki Avaza Bölgesi'nde kurulmaya başlanan turizm merkezinin ilk etabı Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un katıldığı törenle dün kapılarını açtı. Antalya modeli yaratılmasının hedeflendiği turizm bölgesinin açılışına Türkiye'den de Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dostluk Grubu milletvekilleri ve Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, çok sayıda turizmci, iş dünyasının önde gelenleri katıldı.

1 MİLYAR $'LIK YATIRIM
Dört Türk müteahhidi; İçkale, Sehil, Polimeks ve Delta İnşaat şirketleri tarafından yapılan ve toplamı 1 milyar doları aşan yatırımla ülkenin 4 bin yatak olan kapasitesine bin yatak daha eklendi. Yapımına 2 yıl önce başlanan turizm bölgesinin ilk etabında; 5 yıldızlı 4 otelin açılışını gerçekleştiren Berdimuhammedov, projenin 2011'de tamamlanacağını söyledi. Berdimuhammedov, başta Türk yatırımcılar olmak üzere, hem bölgenin inşasında yer alan hem de bu bölgede uzun dönemli yatırım yapan işadamlarına teşekkür etti. Berdimuhammedov, konuşmasında Türkmenistan Hükümeti'nin, 1 milyar doları aşan yatırım tutarıyla hayata geçirilen bu projeye yabancı yatırımcı çekmek amacıyla vize, vergi, gümrük konularında birçok kolaylıklar getirdiğini söyledi.

HER ALANDA DEĞİŞİM
Berdimuhammedov, "Avaza'da açılışı gerçekleştirilen ilk etabın ardından önümüzdeki dönemde modern oteller, sağlık merkezleri, çocuk merkezleri, özel villalar, kültürel ve spor merkezleri ve iş merkezleri de Türkmenistan ekonomisine kazandırılacak" dedi. Projeyle birlikte ulaşımdan iletişime kadar birçok diğer sosyal alanlarda da değişimler planladıklarını söyleyen Berdimuhammedov, bu yatırımlardan birinin de inşaasına Şubat'ta başlanan Türkmenbaşı Havaalanı ile Eraliyevo Turkmenbashi Bereket Gorgan Demiryolu projesi olduğunu dile getirdi.


Sabah


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.