Türklerin Avrupalı’dan daha çok mu parası var?

Türklerin Avrupalı’dan daha çok mu parası var?

Peugeot: Türklerin Avrupalı'dan daha çok mu parası var?

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, Türkiye'de bir binek aracın Avrupa'ya göre yüzde 37, ticari aracın ise yüzde 10 daha pahalı olduğunu belirterek, ÖTV oranlarının aşağıya çekilmesi için hızlı davranılması gerektiğini kaydetti.
ÖTV oranlarının düşürülmesi için hızlı davranılması gerektiğini belirterek, ÖTV indirimi ve teşviklere ilişkin, “Ben hala 2010 yılında iyi bir şeylerin olacağına inanıyorum” dedi.
Cenevre Otomobil Fuarında gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, bu yıl Türkiye otomotiv pazarının 480 bin adetlerde olacağının öngörüldüğünü anlattı.
Vieux, Türkiye otomotiv pazarının 2009 yılında 550 bin civarında olduğunu anımsatarak, Türkiye'nin nüfusuna ve araç otoparkının genel durumuna bakıldığında yıllık satışın 800 bin adetlerde olması gerektiğini kaydetti.
Türkiye'de otomotiv sektöründe vergilerin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Vieux, otomotivde ÖTV oranlarının düşürülmesi için hızlı davranılması gerektiğini ifade etti.
Vieux, otomobil firmalarının sektörü hareketlendirmek için anlık bir şeyler yapabildiğini dile getirerek, ancak sektöre ilişkin kalıcı önlemlerin hükümet tarafından alınması gerektiğini belirtti.

YÜZDE 37

Otomotivde KDV oranının Avrupa'da aşağı yukarı her yerde aynı olduğunu vurgulayan Vieux, “Türkiye'de, Avrupa'ya göre bir binek araç en az yüzde 37, ticari araç da en az yüzde 10 daha pahalı. Yani Türklerin Avrupalı'dan daha çok mu parası var? Aynı derecede paraları olsa bile neden yüzde 37 daha fazla ödensin. Daha çok araç satılsa devletin kasasına daha çok vergi girecek” diye konuştu.
Jean Pierre Vieux, Türkiye'nin de çevre sağlığını korumaya dair bazı önlemler alması gerektiğine değinerek, Türkiye'de araçların karbondioksit salınımlarına göre bir vergi getirilebileceğini kaydetti.
Kendilerinin, üretici ve dağıtıcılar olarak hükümetle çalışmaya hazır olduklarını dile getiren Vieux, yapılacak düzenlemelerle her iki taraf için de “kazan kazan” durumunun olabileceğini ifade etti.
Vieux, Türkiye'de otomotiv sektöründe ÖTV indirimi ve teşviklere ilişkin, “Ben hala 2010 yılında iyi bir şeylerin olacağına inanıyorum. Bizim meslekte de iyimser olmak gerekiyor” dedi.
Peugeot olarak bu yıl Türkiye'de piyasa paylarını artırmayı hedeflediklerini bildiren Vieux, Peugeot'nun son iki yıldır pazar payını yüzde 1 oranında artırdığını ve Türkiye'de sıralamada 3 sıra yukarı çıktığını söyledi.
Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, Türkiye'de yüzde 8 pazar payına ulaşmaya amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.