Türkiye'de domuz gribi alarmı!

Türkiye'de domuz gribi alarmı!

Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı: Havalimanlarında sağlık kontrolleri başladı...

Meksika'da binlerce vakanın görüldüğü domuz gribi, ABD ve İspanya'nın ardından İsrail'e sıçradı. Yunanistan'ın acil önlemler aldığı hastalığa karşı Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:
“İlk defa 17 Nisan'da Meksika'da domuz gribi adıyla adlandırılan hastalığın duyurusu yapılmış, Meksika'da binden fazla kişinin hastalanmasına 100 civarında kişinin ve tipi tanımlanmış bir virüs şu anda ülkelerin sağlığını tehdit etmektedir. Kanada ve ABD'ye yayılmış ve şu anda İngiltere İspanya Fransa'da şüpheli vakalar vardır. İspanya'da incelenen vakalardan birinin kesin bu virüsü taşıdığı belirlendi. Gördüğü gibi sadece domuzda ya da birtakım kuş türünde görülen, hayvandan insana geçen ve insandan insana geçen bir hastalıkla karşı karşıyayız. DSÖ ve uluslararası sağlık örgütleriyle bakanlığımız yoğun bir şekilde irtibatını sürdürmekte.

Şu anda ulusal salgın hastalıklarla mücadele eylem planımız mevcut. Bu plana göre bakanlık merkez teşkilatı ve taşra teşkilatı tek tek hangi aşama ilan edilmişse o aşamada ne yapacağı vatandaşı korumak için hangi tedbirleri alacağı planı madde madde hazır.

Doğabilecek salgın hastalıklar için bakanlık olarak depolarımızda tedavi ilaçları ve sağlık personeli için kişisel sağlık koruyucu kitler yeterli stoklarımız mevcut.

Bugün tarihi itibariyle uluslararası hava trafiğine açık olan havalimanlarında öncelikle Ankara ve İstanbul havalimanlarında giriş çıkışlarda sağlık kontrolünü yapma aşamasını başlattık. Özellikle Meksika'dan aktarma yoluyla veya direk ya da riskli ülkelerden ülkemize gelebilecek kişilere yönelik duyurularımız oldu. Grip belirtileri taşıyor iseler havaalanından hemen uygun araçlarla karantina hastanelerine alınacaklar, takip ve tedavileri yapılacak. Özellikle havaalanlarında bilgilendirme broşürleri dağıtılacak.

Bakanlık haftasonu dahil hergün günlük raporu açıklayacak. Vatandaşlarımız birinci ve öncelikli tehlike altında değil ama tedbiri elden bırakmamalıyız. Bizi de tehdit edebileceğini unutmayalım.

Vatandaşlar, bilgilendirme hattı Alo 184'ü arayarak domuz gribiyle ilgili bilgileri alabilirler. Hastalık Türkiye'de teşhis edilebilir konumda...”
kanaldhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.