'Türkiye, Şalit'i kurtarma pazarlığında devre dışı bırakıldı'

'Türkiye, Şalit'i kurtarma pazarlığında devre dışı bırakıldı'

Suudi Arabistan'da yayınlanan El Vatan gazetesi, İsrailli esir asker Gilad Şalit'in serbest bırakılması için büyük bir gayret gösteren Türkiye'nin devreden çıkarıldığını öne sürdü.

Gazeteye göre buna gerekçe olarak Hamas'ın, Şalit'in serbest bırakılması için aşırı taleplerde bulunması ve İsrail'in Türkiye'den duyduğu rahatsızlık gerekçe gösterildi.



Diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde El Vatan, İsrail'in bu konuda Mısır'ın arabuluculuğunu istediğini de öne sürdü.

Hamas'ı ateşkese ikna ederek, Gazze'deki 22 günlük saldırıların sona ermesinde öncü rol oynayan Türkiye'nin hızla Ortadoğu arenasına girmesi bazı Arap ülkelerinin yanı sıra İsrail'de de büyük bir rahatsızlık meydana getiriyor. İsrail son dönemlerde Türkiye'yi Hamas ve İran'ın safında gibi göstererek dünya kamuoyunda kredibilitesini azaltmaya çalışıyor. Arap ülkeleri ise açıkça bunu duyurmamakla birlikte farklı mahfillerde Türkiye'nin girişimlerinden rahatsızlıklarını dile getiriyor. Bu arada Batı Şeria'da yapılan bir kamuoyu yoklamasında Filistin'de bu hafta seçim olması durumunda Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas'ın muhtemel adaylarından İsmail Haniye'ye karşı 2 puan farkla kaybedeceği ortaya çıktı. Araştırmaya göre Gazze'ye oranla Abbas'ın daha popüler olduğu Batı Şeria'da Hamas'a destek de yüzde 28'den 33'e çıktı. İsrail'de hapiste bulunan El Fetih liderlerinden Mervan Barguti'ye ise adaylığını koyması halinde Haniye'den 27 puan fazla destek çıkıyor.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.