Türkiye İsrail'in de katılması planlanan tatbikatı iptal etti

Türkiye İsrail'in de katılması planlanan tatbikatı iptal etti

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze'ye yardım götüren gemilere baskından sonra özür bekleyen Türkiye'nin talebini karşılamayacaklarını söyledi.

Türkiye, İsrail Silahlı Kuvvetleri'ne, ABD'nin de katılımayla Ağustos ayı için planlanan, üçlü "Güvenilir Denizkızı" deniz arama ve kurtarma tatbikatına katılmama kararını haftasonu resmen iletti.


İlgili Haberler


BBC: Türkiye, İsrail'e karşı tutumunu sertleştirdi



Baltık ülkesi Letonya ziyaretinde gazetecilere açıklama yapan Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "Türkiye'den özür dilemeye niyetleri olmadığını" belirtti. İsrail Dışişleri Bakanı, özür dilemenin "gerçeklere aykırı" olduğunu düşündüklerini söyledi.

-TÜRKİYE, "DENİZKIZI" TATBİKATINDAN ÇEKİLDİĞİNİ İSRAİL'E BİLDİRDİ

Türkiye'nin, İsrail Silahlı Kuvvetleri'ne, ABD'nin de katılımıyla Ağustos ayı için planlanan üçlü "Güvenilir Denizkızı" arama ve kurtarma tatbikatına katılmama kararını hafta sonu resmen ilettiği bildirildi.

Jerusalem Post gazetesi, TC Milli Savunma Bakanlığı'nın, İsrail Silahlı Kuvvetlerine 10 yıldan beri Türkiye, İsrail ve ABD'nin katılımıyla her yaz Akdeniz'de icra edilen "Güvenilir Denikızı" tatbikatında yer almama kararını aldığını hafta sonunda ilettiğini duyurdu.

-İPTAL KARARI SÜRPRİZ OLMADI, BEKLENİYORDU-

Söz konusu tatbikatın, İsrail'in Gazze Operasyonunun ikili ilişkilerde yarattığı çatlağa karşın geçen yaz da yapıldığını anımsatan gazete, "Ancak savunma yetkilileri, Pazar günü Jerusalem Post'a, İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin, dokuz Türk vatandaşının ölümü ile sonuçlanan, 31 Mayıs'taki Gazze filosuna baskınının ardından Türkiye'nin planlanan tatbikatı iptal etmesini beklediklerini söylediler" diye yazdı.

-"İSRAİL VE ABD DENİZ KUVVETLERİ TATBİKATI İCRA EDECEK"-

Aynı yetkililerin, İsrail ve Amerikan deniz kuvvetlerinin tatbikatı icra edeceğini söylediklerini kaydeden gazete, Türkiye'nin daha önce de ortak tatbikatları iptal ettiğini anımsatırken, Gazze operasyonuna kadar İsrail hava kuvvetlerine ait uçakların sık sık Türk hava sahasında uçtuğuna ve Türk kuvvetleriyle birlikte yılda bir kaç tatbikata katıldığına dikkat çekti.(

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.