Türkiye favori ülkem

Türkiye favori ülkem

Lüks tüketim markası Burberry'nin CEO'su Angela Ahrendts Türkiye pazarına övgüler yağdırdı. Ahrendts, 'Türkiye harika bir pazar. Yeni mağazalar açmayı düşünüyoruz' dedi

Dört yıl önce Burberry'nin başına geçerek, markanın rekorlar kırmasını sağlayan Angela Ahrendts, Türkiye pazarına övgüler yağdırdı. Berlin'de düzenlenen Dünya Perakende Kongresi'nde AKŞAM'ın sorularını yanıtlayan Ahrendts, birkaç defa İstanbul'a geldiğini belirterek, 'Türkiye harika bir pazar. Benim favorilerimden biri. İnanılmaz bir genç nüfusu var'' diye konuştu. Türkiye'deki partnerleri Eren Holding'den de 'Muhteşem bir ortağımız var'' diye bahseden Ahrendts, İstanbul'da 3 tane flagship, bir de Burberry çocuk mağazaları bulunduğunu hatırlatarak, yakında Ankara'da bir mağaza açacaklarını vurguladı. Burberry'nin son yıllarda, dünya çapındaki hızlı değişimi ve gençleşimesinden de bahseden Ahrendts, '4 yıl önce Burberry'nin straejilerini değiştirmek amacıyla kapsamlı bir plan hazırladık. Ancak 2009'da kariyerimin en olumsuz krizi ile karşı karşıya kaldım. İlk başta hedefimiz lüks alanında lider olmaktı. Artık sadece lüks değil, mükemmel bir marka olmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.


DİJİTALE YATIRIM
Ahrendts, 'Yenilikçilik çok önemli. İşimizi dijital ortama uyarlamamız, dünyamızı tersyüz etmemiz gerektiğine karar verdik. Dijital alanda uzmanları işe aldık ve bir yenilikçilik konseyi kurduk. Şu anda Facebook üzerinden 2 milyon kişi ile ilişkiliyiz' dedi.

Aynı kapıdan girip aynı kafede otururuz
Burberry'nin demokratik yapısına da dikkat çeken Angela Ahrendts, Londra'daki merkez binamızda tek bir kapı vardır. Herkes giriş-çıkışlarında o kapıyı kullanır. Sabahları kahvemizi, bina içindeki kafede içeriz. Burada herkes birbirini görür, sohbet ederiz' diye anlattı.

Değişen çift Colin's'i uçurdu
'DEĞİŞ, geri kalma' sloganıyla, yeni reklam filmi gösterilmeye başlanan Colin's, 2 haftada satışını yüzde 30 artırdı. Eroğlu Grup bünyesinde faaliyet gösteren hazır giyim markası Colin's'in genel müdürü Necati Özdoğan, 'Bunun orta vadede satışlara yansıyacağını tahmin ediyorduk. Ancak, tüketicinin bu kadar çabuk reaksiyon vermesi bizi de şaşırttı'diye konuştu.
akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.