Türk hırsızlar AB’ye girdi

Türk hırsızlar AB’ye girdi

Oto Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekiplerin eş zamanlı yaptıkları operasyonda, 51 çalıntı otomobil ile çok sayıda oto parçası ele geçirdi.

ANKARA Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldıkları talimatla 7 ay önce oto hırsızlarına yönelik çalışma başlattı. Ekipler, yaptıkları teknik takip sonucunda oto hırsızlarının örgüt şeklinde çalıştıkları ve çok sayıda ilde faaliyet gösterdiklerini belirledi. Bunun üzerine eş zamanlı olarak başta Ankara olmak üzere Zonguldak, Kocaeli, Hatay ve Antalya'da operasyon başlatıldı. Operasyonda, aralarında şebekenin elebaşının da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Numaraları kazınarak silinmiş

Operasyonda şase numaraları silinmiş ve yeni plakalalar takılmış çeşitli marka ve modelde 51 araç ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda yeni düzenlenmiş araç ruhsatı, plakalar, çok sayıda oto parçası ele geçirildi. Bunun yanında numaraları kazınarak silinmiş 20 oto motoru ve blokları ile numaraları silinmiş 15 şanzıman da bulundu. Oto hırsızlarının, daha önce de çalarak motor şase numaralarını değiştirip sattıkları araçlarla ilgili de çalışma başlatıldı.

İnterpol peşindeydi

İtalya ve Yunanistan'da çalıntı olan ve İnterpol tarafından aranan 5 otomobile ait parçalar da Ankara'da ele geçirildi. Aranan araçların Türkiye'ye nasıl girdiği araştırılırken, oto hırsızlarının bu araçları parçalayarak, parçaları da 2'inci el olarak sattıkları kaydedildi. Emniyette ifadeleri alınan 17 şüpheli, 'Örgüt kurmak ve yönetmek, oto hırsızlığı yapmak, çalıntı otoların motor ve şasi numaralarını değiştirmek suretiyle change yapmak, change yapılan otoları satmak süretiyle haksız kazanç elde etmek ve dolandırcılık yapmak' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Otomobiline kavuştu

Aracının 3 ay önce evinin önünden çalındığını belirten Saniye Çağlar, “Aylar sonra aracıma kavuştum. Aracımın motor numarasını değiştirmişler ve yeni plaka takmışlar. Zonguldak'ta bulunmuş. Alın teri, helal paramla almıştım. Allah hırsızlara nasip etmedi. Şuan çok sevinçliyim” dedi.

Emniyet parkı doldu

BU arada operasyondan sonra otomobilleri çalınan vatandaşlar Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne akın etti. Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına çekilen araçlar arasında kendi otomobillini arayan vatandaşlardan bazıları otomobillerine kavuşup sevinirken, bazıları ise üzüntü içinde evine döndü.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.