Türk Eğitim-Sende Nevruz Coşkusu

Türk Eğitim-Sende Nevruz Coşkusu

NEVRUZU COŞKUYLA KUTLADIK

Türkiye Kamu-Sen ve  Türk Haber-Sen işbirliğiyle PTT Başmüdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen Nevruz Bayramı büyük coşku ve heyecanla kutlandı.

İstiklal Marşı ve Şehitlerimiz için düzenlenen saygı duruşunun ardından konuşan Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Bu yıl ikincisini düzenledikleri Nevruz Bayramı etkinliğine katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Karadavut düzenlenen şenliğin Türk milletine ve çalışanlara hayırlı olmasını temenni etti.

 

KONCUK: BU BAYRAM TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN DİRİLİŞİNE VESİLE OLSUN

Nevruzun bir diğer adıyla Ergenekon Bayramının tüm Türk halkına ve devletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Nevruz’un Yeni gün anlamını taşıdığını söyledi. Koncuk, “ Yeni gün anlamını taşıyan bu gün Türk milletinin son dönemde yaşadığı sıkıntılı ve problemli dönemlerden çıkarak arındığı bir gün olsun. Ancak ne yazık ki bizim bayramımız olan bu kutlu güne bazı bölücüler   sahip çıktı. Son yılarda yeniden bizim bayramımız olduğunu hatırlayarak ne mutlu ki bu bayramımıza sahip çıkıyoruz. Türk’ün bayramı olan Nevruz yüzyıllardır hala Azerbaycan’da, Kırgızistan’da, Türkmenistan’da, Başkurdistan’da ve tüm Türk coğrafyası’nda kutlanmaktadır. Bu bayramda Türk milletinin milli birlik ve beraberliği kutlanmalıdır. Bu vesileyle Türk Haber-Sen’imizi gelenekselleşen bu etkinlikten dolayı kutluyorum. Türk milletinin yeniden dirilişine vesile olmasını temenni ediyor, katılan herkesin Nevruz Bayramını kutluyorum” dedi.

 

TURAN:OLUMSUZLUKLAR VE HAİNLİKLER SON BULSUN

Ptt Genel Müdürü Osman Turan ise, Türk geleneğinde bayramların ve acıların beraberce paylaşıldığını söyleyerek, bu kutlu güne katılan herkese teşekkürlerini sundu. Turan, “ Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı sayın İsmail Koncuk’un söylediği gibi nevruz yeni gün demektir. Bende bu sebeple bu yeni gün’ün yepyeni başlangıçlara öncülük etmesini temenni ediyorum, olumsuzlukların ve hainliklerin son bulmasını ümit ediyorum, tüm Ptt çalışanları ve milletimizin Nevruz Bayramını içtenlikle kutluyorum” dedi.

 

DAVETLİLER MÜZİKLE COŞTU

Konuşmaların ardından TRT Sanatçıları Emine Koç ve İmran Koç’un söylediği türkülerle coşan davetliler müziğin ritmine kendilerini bırakarak oynadı ve halaylar çekti.

TRT Halk oyunları folklor grubu Türkiye’mizin farklı bölgelerinden derledikleri yöresel oyunlarla davetlileri coştururken, Ankara’nın seğmenleri ise muhteşem bir görsel şölenle alanda bulunan davetlilerden  yoğun alkış aldı.

 

GENEL BAŞKANIMIZ ATEŞ ÜZERİNDEN ATLADI, DEMİR DÖVDÜ

Düzenlenen etkinliğin sonunda Genel Başkanımız İsmail Koncuk ile birlikte Ptt Genel Müdürü Osman Turan ve diğer katılımcılar Nevruz geleneği olan yakılan ateşin üzerinden atlayarak Ergenekon’dan çıkışı simgeleyen demiri dövdüler.

Nevruz Bayramı kutlamasına Genel Başkanımızla birlikte Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz,  Genel Merkez yöneticilerimiz, Ptt çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.