Türk Eğitim-Sen Yöneticileri Tokat'ta

Türk Eğitim-Sen Yöneticileri Tokat'ta

TOKAT ŞUBEMİZDE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

 

Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami ÖZDEMİR ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN 9 Nisan 2013 tarihinde Tokat Şubemiz tarafından  düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Toplantıda şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri, kadın komisyonu üyeleri ve işyeri temsilcileri hazır bulundu.

       Toplanda Şube Başkanı Hakan AKKAYA, şube çalışmaları ve faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

        Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami ÖZDEMİR de konuşmasında “28 Şubat kararları ile getirilen bir eğitim sistemi bu ülkenin geleceği olan gençlerimizin 15 yılına mal olmuştur. O dönemde dayatılan bir eğitim sistemi ile restleşme uğruna demokrasi ve insan haklarından dem vuranlar, bu dönemde de işin paydaşlarına sormadan 4+4+4 eğitim  sitemini uygulamaya koyarak, benzeri bir mağduriyeti bu topluma yaşatıyorlar.Bu sistemle 50 bin sınıf öğretmeni norm kadro fazlası duruma düştü. Alan değiştirmek zorunda kalan arkadaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için mücadele veriyoruz” dedi.

        Türk Eğitim-Sen’in, ek ödeme alamayan eğitimciler için geçen yıl Maliye Bakanlığı’nın önünde her hafta eylem yaptığını hatırlatan ÖZDEMİR, “Eğitim çalışanlarının sorunlarını her platformda gündeme getiriyoruz” diye konuştu. ÖZDEMİR, Hem eğitim çalışanlarının, hem de ülkenin sorunlarını dile getiren ve milli refleksleri ortaya koyan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in mutlaka yetkili olması gerektiğini dile getirdi.

        Yeni hazırlanacak Anayasa’da kamu çalışanlarının elinden iş güvencelerinin alınmak istendiğine vurgu yapan ÖZDEMİR, “İş güvencesi konusunda aylar öncesinden genel merkez olarak kamu çalışanlarını uyardık ve ‘uyanık olun’ dedik. Hazırlamış olduğumuz afiş ve broşürlerle de sizleri bilgilendirdik. Önümüzdeki süreçte bu milletin önüne konulacak olan Anayasa taslağının içeriğinin siz eğitimciler tarafından iyi incelenmesi ve kurulan tuzakların milletimize mutlaka anlatılması gerekmektedir” dedi.

     ÖZDEMİR; Akil İnsanlar Heyetinde yer alan memur konfederasyonlarının genel başkanlarının kime hizmet ettiklerinin ve nasıl bir ihanet içerisinde olduklarının toplum tarafından görülmesi, o sendikalara üye olan vatansever eğitimcilerin de bu durumu mutlaka sorgulaması ve gereğini yapması gerektiğini ifade etti.

        Daha sonra bir konuşma yapan Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN da, ülkemizi 11 yıldır yöneten AKP iktidarının her alanda büyük tahribatlar yaptığını, son olarak sözde çözüm süreci başlatarak devletimizin üniter yapısını, milletimizin egemenliğini tehlikeye atacak bir girişim içinde olduğunu söyledi.

     Bu tür girişimlerin Türk milletinden hiçbir zaman destek görmediğini kaydeden ŞAHİNDOĞAN, bunu dış güçlerin Hükümete dayattığını ve Hükümetin de mevcut konumunu devam ettirmek adına sürecin bir parçası olduğunu ifade etti.

        AKP iktidarı döneminde eğitimin büyük zarar gördüğünü, eğitim çalışanlarını sıkıntıya sokacak birçok uygulamanın gündeme geldiğini söyleyen ŞAHİNDOĞAN, ALO 147 hattının da dünyada emsali olmadığını, bu hattı açarak MEB’in eğitim çalışanlarını toplumun önüne attığını, her türlü iftra ve şikayete açık hale getirdiğini bildirdi.

   ŞAHİNDOĞAN, ALO 147 hattına gelen şikayetlere dayanarak, açılmış olan soruşturmaların, sonuçlarıyla birlikte iptal edilmesini ve bu saçma sapan hattın bir an önce kapatılmasını istedi.

        Genel Merkez Yöneticileri, toplantının sonunda soruları cevaplandırdı.

 

 

 

              
 

                

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.