Türk Eğitim Sen Yöneticileri Kırıkkalede

Türk Eğitim Sen Yöneticileri Kırıkkalede

KIRIKKALE İL İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

 

Kırıkkale Şube Başkanlığı 13 Mart 2013 Çarşamba günü düzenlediği bir toplantıyla İlçe ve İşyeri Temsilcilerini bir araya getirdi.

Toplantıya Genel Mali Sekreter Seyit Ali KAPLAN ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN da iştirak ettiler.

Kırıkkale Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantı Şube Başkanı Yücel KARABACAK’ın açış konuşmasıyla başladı.

Programda söz alan Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan gündeme dair açıklamalarıyla katılımcılara hitap etti. Türk Eğitim-Sen’in, eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisi olduğunu ifade eden Geylan, bu yıl yetkinin mutlaka Türk Eğitim-Sen’e teslim edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Geçtiğimiz yıl, son elli yılın en iyi Toplu  Sözleşmesini imzalayacakları iddiasıyla masaya oturanlar, tam bir hayal kırıklığı yaratmışlardır. Sözde sendikacılar, kamu çalışanlarını temsil ettiklerini unutup, adeta, işveren temsilcisi gibi tutum sergilemişlerdir. Hatta kamuoyu çok iyi hatırlayacaktır ki, Memur-Sen temsilcisi olarak Kurul’a katılan akademisyen üye, işveren tarafının getirdiği maaş artışı önergesine evet oyu vermiştir. Sayın Genel Başkanımızın, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu toplantısına katılmayalım teklifine icabet etmeyen Memur-Sen’in Başkanı, bu tutumuyla Hükümetin elini rahatlatarak diyetini ödemiştir. Hükümet tarafının Kurula getirdiği teklif, Toplu Sözleşme masasına getirdiği tekliften daha düşük idi. Bu da gösteriyordu ki, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’ndan olumlu bir netice çıkmayacaktı. İşte bu nedenle Genel Başkanımız, Kurulu çalıştırmayarak topu Hükümetin kucağına atalım teklifini gündeme getirmişti. Ancak Ahmet Gündoğdu teklifimize olumsuz cevap vermiş ve Kurulu çalıştırarak şimdi muhatap olduğumuz komik zam artışlarını Kurul kararı olarak hayata geçirmiştir. İnanın şu an sayın Başbakan çıksa ve hem de yemin ederek, ‘ey kamu çalışanları ben aslında 2012 için %10+10, 2013 için %15+15 verecektim ama bu sendikacılar benim elimi kolumu bağladı’ dese yalan söylememiş olur. Çünkü Anayasal bir kurul olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun kararları bağlayıcıdır ve taraflar bunları uygulamama hakkına sahip değildir. İşte böylesi bir rezaletin bir daha yaşanmaması için Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen mutlaka yetkili olarak masaya oturmalıdır” dedi.

       Daha sonra temsilcilere yönelik bir konuşma yapan Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan, Türk Eğitim-Sen’in hizmetlerinden bahsederek özetle şöyle konuştu; “Eğitimi ve eğitim çalışanlarını ilgilendiren bir gelişme olsun da Türk Eğitim-Sen buna kayıtsız kalsın, bunu tek bir örneği dahi yoktur. Gerek Genel Merkezimizi gerekse bütün şubelerimiz temsil ettiğimiz kesimin her türlü meselesinde etkin bir şekilde duruş sergilemektedir. Sendika olarak önemli hizmetlere ve önemli kazanımlara vesile oluyoruz. Tüm bunların hedef kitlemize iyi anlatılması lazımdır. Türk Eğitim-Sen’in ulaşmadığı tek bir eğitim çalışanı dahi kalmamalıdır. Onurlu, ilkeli ve mücadeleci sendikacılık ülkemizde hak ettiği yerde olmalı; sarı sendikacılık ise kamusal hayatımızda nefes alamamalıdır. Siyasi erkin güdümünde semiren, Hükümetin politikalarına paralel strateji oluşturan sözde sendikacılık kamu çalışanlarının geleceği için acilen kurtulunması gereken bir hastalıktır.” Dedi.Son zamanlarda sözde barış süreci adı altında yürütülen çalışmaları da eleştiren Kaplan, “Aklı başında herkes anaların gözyaşının dinmesini yürekten arzular. Ancak bu masumane hissiyatımızı sömürerek, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir katiller çetesinin karşısında küçük düşürülmesini ise reddediyoruz. Dünün bebek katili bugün umut kapısı haline getirilmiştir. Hükümet terörle mücadelede gösterdiği beceriksizliğin ve zaafiyetin faturasını, Devletimize ve milletimize ödetmektedir. Devleti ayaklar altına düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Sorumlular, yaşadığımız bu rezaletin hesabını, millete de ilahi adalete de mutlaka vereceklerdir.” Dedi.

Programın sonunda emekli olan üyelerimizden; Şube Sekreterliği görevini yürüten Alaaddin Sürsavur ve eski Şube Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akdemir’e şükran plaketleri takdim edildi. Ayrıca Şube Başkanlığı tarafından Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerine de günün anısına birer plaket sunuldu.

 

 

 

 

 


  

 


 

 


  

                         
 

                        

                        

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.