Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Trabzon'da

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Trabzon'da

TRABZON ŞUBELERİYLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI…

 

Türk Eğitim Sen Trabzon 1 ve 2 No’lu şubeleri  yönetim ,denetleme ve disiplin kurulu üyelerinin katıldığı istişare toplantısı yapıldı.
      Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri  M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN’ ın da katıldığı istişare toplantısı Türkiye Kamu Sen Trabzon il Temsilciliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.
       Toplantının açılışında Türk Eğitim Sen Trabzon 1 No’lu Şube Başkanı Coşkun DİLBER ve 2 No’ lu  Şube Başkanı Arife ERKAN birer konuşma yaptılar ve şubeleriyle ilgili hedeflerini anlattılar. Daha sonra söz alan   Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri  M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN, yaklaşık 11 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının eğitim alanında büyük tahribatlar yaptığını ,bu tahribatların önceki bakan Ömer DİNÇER döneminde yıkıma dönüştüğünü söyledi. ŞAHİNDOĞAN. MEB Teşkilat Yasası ile Atatürkçülük hedeflerinden uzaklaşmış bir Milli Eğitim hedefinin somutlaştırıldığını, atama ve yer değiştirmelerin yılda bir keze indirilip kazanılmış hakların yok sayıldığını ,4+4+4 sistemi ile tahribatın derinleştirilerek eğitim sistemi ve eğitimcilerin kaosa sürüklendiğini ,bunun değişikliğinde norm fazlası konuma düşen sınıf öğretmenlerine zorlama alan değişikliği yaptırılarak, yıllardır okuttukları alanlarından koparılarak mutsuzluğa sürüklendiklerini belirtti. ŞAHİNDOĞAN ,yeni yayınlanan yönetici atama yönetmeliğinin altına imza attığını görene kadar yeni bakan Nabi AVCI’ dan ümitli olduklarını ancak bu yönetmeliği yayınlamakla yeni bakan AVCI’ nın bu ümitleri boşa çıkardığını söyledi.19 maddeden oluşan bu yönetmeliği asla kabul etmediklerini bu nedenle söz konusu yönetmeliğin 17 maddesine dava açtıklarını, özellikle sözlü sınav ve yönetici adayları arasından birinin Vali tarafından atanması gibi adaletten ve objektiflikten uzak hükümlere şiddetle karşı olduklarını vurguladı. Şube müdürlüğü görevlendirmelerine de değinen ŞAHİNDOĞAN, bir an önce sınav yapılarak yapılan liyakatsiz yandaş görevlendirmelerine son verilmesi gerektiğini belirtti.
     ŞAHİNDOĞAN,YÖK yasa taslağı çalışmalarımızdan da bahsederek  şubelerimizin de katkılarıyla bir komisyon oluşturarak ve yoğun emek harcayarak bir YÖK tasa taslağı hazırlayıp YÖK’e sunduklarını tüm üniversite personelin katılacağı seçimlerle tüm yönetim kademelerinin seçilmesini öngören taslağın demokratik ve bağımsız üniversite hedefine uygun olmasına rağmen YÖK tarafından dikkate alınmadığını söyleyerek, hükümetin ve YÖK’ün demokratik üniversite yerine vesayetçi bir üniversite yapısı arzuladığını, bu anlayışın çağdışı olduğunu sözlerine ekledi. Daha sonra  toplantıya katılanların yönelttiği sorular da cevaplandırılarak toplantı bitirildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.