Turistler Karadeniz'e de gelsin

Turistler Karadeniz'e de gelsin

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Biz istiyoruz ki Türkiye'ye gelen turistlerin beşte biri hiç olmazsa Akçakoca'dan başlayıp Artvin'e kadar uzanan dünya güzeli Karadeniz sahiline gelsin.' dedi.

Kültür Merkezi ve Kültür Evi'nin açılışı için Sinop'un Ayancık ilçesine gelen Bakan Günay, bir otelde iftar yemeğine katıldı.

Ardından açılış yapılacak Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Bakan Günay, Türkiye'nin turizmde yaşadığı gelişmeleri Karadeniz'e doğru taşımaya çalıştıklarını söyledi.

Bölgenin turizm potansiyelini yerinde görmek için Karadeniz'i gezdiğini belirten Bakan Günay, Karadeniz'in yol ve ulaşım açısından bazı zorluklarının olduğuna işaret etti.

''Bu zorluklar bize henüz dokunulmamış, hem mavisi hem yeşili o derece özenle korunmuş bir tabiat parçasını emanet etmiş. Şimdi biz bu yeşili bu maviyi gözümüz gibi sakınacak Türkiye turizmine bu bölgeyi tanıtmaya çalışacağız'' diyen Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye turizmde dünyanın çok önemli ülkelerinden biri haline geldi. Dünyada 200'e yakın ülke var. Bunların 100'e yakını dünya turizmden pay almaya çalışıyor. Türkiye'ye gelen turistin üçte biri Antalya'ya yarısı Güneybatı Anadolu'ya geliyor. Biz istiyoruz ki Türkiye'ye gelen turistlerin beşte biri hiç olmazsa Akçakoca'dan başlayıp Artvin'e kadar uzanan dünya güzeli Karadeniz sahiline gelsin. Çok güzel yaylalarımız, koylarımız, ormanlarımız, sivil mimarlık örneklerimiz var ama dünya sadece Safranbolu'yu biliyor.''

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ-

Türkiye'nin dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğunu belirten Günay, Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisi olduğunu kaydederek Türkiye'nin sadece ekonomisinin değil demokrasisinin de gelişmesi gerektiğini vurguladı.

Anayasa Değişikliği Paketi'ne değinen Günay, şöyle devam etti:

''Hayat bir bütündür. Bu zenginliği kültürle, sanatla demokrasi ile insan hakları ile beslemezseniz eksik kalırsınız ve bu gelişmeyi sürekli kılamazsınız. Şimdi o yüzden biz Türkiye'nin önüne hukuk iyileştirmesini, sosyal devleti, hukuk devletini, insan haklarını güçlendiren bir yeni düzenleme getiriyoruz. Bir yandan Türkiye'nin kültür merkezlerini açıyoruz, yollarını yapmaya çalışıyoruz bir yandan da Türkiye'nin vücut dilini geliştirmeye, bir yandan Türkiye'nin alt yapısını geliştirmeye çalışıyoruz ama bir yandan da Türkiye demokrasisini, insan hakları anlayışını, Türkiye'nin insanlık felsefesini geliştirmeye çalışıyoruz. Bu iki bir arada olduğu zaman Türkiye dünya milletleri ailesinin sarsılmaz, kırılmaz saygın üyelerinden birisi olur.''

''Önümüzde halk oylaması var. Bu halk oylaması siyasi partinin bir seçimi değil, Türkiye'nin demokrasi standartlarını yükseltme tartışmasıdır'' diyen Günay, vatandaşlardan referandumda destek istedi.

Konuşmasının ardından Ayancık Kültür Merkezi ve Kültür Evi'nin açılışını yapan ve belediyeye ait araçları hizmete sokan Bakan Günay, daha sonra Sinop'a geçti.


Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.