Tunceli'ye aynı gün 2. saldırı

Tunceli'ye aynı gün 2. saldırı

Pülümür'de krom madenini basan silahlı bir grup, şantiye binası ile 6 aracı yaktıktan sonra bazı işçileri yanlarına alarak kaçırdı.

Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kırklar Köyü yakınlarındaki krom madenini basan silahlı bir grup, şantiye binası ile 6 aracı yaktıktan sonra bazı işçileri yanlarına alarak kaçırdı.
 
Özel şirkete ait krom maden ocağına bugün öğle saatlerinde gelen silahlı grup, tehditle çalışanları etkisiz hale getirdikten sonra, şantiye binası ile 6 aracı ateşe verip yaktı. Saldırganlar daha sonra henüz sayıları belirlenemeyen bazı çalışanları da yanlarına alarak ormanlık alana doğru kaçtı.
 
Olayın duyulmasından sonra Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri indirilerek, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyona Kobra helikopterler de destek verirken, saldırganların yakalanması için operasyonlar sürdürülüyor.
 
Şantiyeyi basanların PKK'lı mı, yoksa Tuncli'de faaliyet gösteren yasa dışı sol örgüt mensupları mı oldukları henüz netleşmedi. 
 
İLK SALDIRI SABAHA KARŞI DÜZENLENDİ
 
Tunceli'nin merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Kanoğlu köyüne sabaha karşı kalaşnikof silahlarla saldırı düzenlendi. Sabaha karşı 04.00 sıralarında Kanoğlu köyüne gelen kimliği belirsiz kişi yada kişiler köyün girişinde bulunan bir eve girmeye çalıştı. Evin demir kapısını zorlayan şahıslar eve rastgele ateş açtıktan sonra köydeki diğer bazı evlere de silahlı saldırıda bulundu. Şans eseri ölen yada yaralalan kimsenin olmadığı olayın ardından köyde güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı inceleme başlatıldı.
 
BDP'DEN AÇIKLAMA
 
BDP Genel Başkanı Demirtaş, Tunceli' deki köye saldırı olayıyla ilgili,"Bunların hiçbirisi çözüm sürecini engeleyemez. Çözüm süreci devam edecek. Tunceli' de ne yaşandığını bilmiyoruz. Kaldıki saldırıyı düzenleyenlerin PKK' lı olup olmadığını da bilmiyoruz.PKK nın dönüş yolunda zaman zaman böyle şeyler yaşanabilir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum