TRT'nin yayını yine kafaları karıştırdı

TRT'nin yayını yine kafaları karıştırdı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TRT'nin kamyonun aranmasıyla ilgili haberini eleştirerek "Utandırıcı bir şey Arınç cevap versin" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Genelkurmay'a ait silah yüklü bir kamyonun emniyet tarafından aranmasına tepki göstererek "Belirli bir kumanda merkezi var, o kumanda merkezi planlamayı yapıyor" dedi. Anadol, TRT'nin kamyonun aranmasıyla ilgili haberini eleştirerek "Utandırıcı bir şey Arınç cevap versin" diye konuştu.

Anadol, Meclis'te düzenlediği basınla sohbet toplantısında, dün Genelkurmay'a ait silah yüklü bir kamyonun polis tarafından aranması ve TRT'nin olaya yönelik haberiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TRT'nin haberi veriş şeklini 'felaket' olarak değerlendiren Anadol, "Daha soruşturma başlamamış, Cumhuriyet savcılığı, emniyet dosyayı daha açmamışlar TRT bunu haber yapıyor. Bülent Arınç cevap versin bu soruya. Basına servis yapmanın basını yandaş medyanın ötesinde TRT çekiyor artık. Çok acı. Bizim verdiğimiz vergilerle yapıyor. Başka kanallar yapıyor, başka gazetelere, kanallara da teşvik adı altında para veriliyor, o kanallar, gazeteler yalan yanlış haber yapıyorlar. Ama TRT bu milletin hakkı olan bir bütçeyle bunu yaparsa utandırıcı bir şey. Sayın Arınç bunun cevabını vermelidir bir an evvel" diye konuştu.

ANKA HABER AJANSI



TRT'NİN KAFALARI KARIŞTIRAN YAYIN AKIŞI ŞÖYLE GERÇEKLEŞTİ


Saat : 19.17: TRT 2 flaş haber geçti: Ankara'da büyük operasyon Patlayıcı ve silah yüklü kamyon ele geçirildi

Saat : 19.31: TRT2 canlı yayına geçti. Gölbaşı'nda kamyonun durdurulduğu bölgedeki muhabiri Rahmi Şener'e telefon bağlantısı yapıldı. Muhabir şu bilgileri aktardı: Kamyonun içinde çok sayıda patlayıcı ve silah bulunduğu tespit edildi. Olay akşam saatlerinde yapılan operasyonda kamyon ele geçirildi. Kamyon sivil plakalı bir yük kamyonu. Ankara emniyetine götürüldü.

Saat 20.09 : Alt yazı: ANKARA'DA OPERASYON / El bombalarının seri numaralarının kazınmış olduğu belirlendi.

Saat: 20.14 : Alt yazı: ANKARA'DA OPERASYON / Araçtaki şahsın vermiş olduğu bilgiye göre kamyonda 900 adet el bombası bulunuyor.

Saat: 20. 31: TRT kamyonun görüntülerini yayınlamaya başladı. Muhabir Rahmi Şener, telefon bağlantısında el bombalarının seri numaralarının silindiğini ısrarla vurguladı.

Saat : 20:40 - TRT spikeri aracın içinde herhangi bir asker ve görev belgesinin olmadığını iddia etti...

Saat : 20.43 : TRT muhabiri ile canlı bağlantıya geçti. Muhabir: Kamyonun Muğla'dan geldiğini açıkladı. Ortaya atılan spekülasyonlar doğrultusunda aracın özel kuvvetlere ait olduğu doğru olmadığı gelen bilgiler arasında.

Spiker de “Aracın özel kuvvetlere ait olmadığını ısrarla vurguladı...”

Saat : 21.34 - TRT aracın TSK'nın bilgisi dahilinde olduğunu duyurdu. Aracın sevk belgesi olmadığı yönündeki bilgiyi değiştirip "belge var" dedi... El bombalarının seri numaralarının silindiği iddiasından ise vazgeçmedi.


Ve sonuç;
-TSK'nın görevlendirme emri olduğu ortaya çıktı.

-El bombalarının seri numaraları vardı

-Araç özel kuvvetlere silah sevkiyatı yapıyordu

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.