Trafik böyle de çözülürmüş!

Trafik böyle de çözülürmüş!

Trafik böyle de çözülürmüş! Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerde çarpık kentleşme ve düzensiz göç sonucu ortaya çıkan trafik sorununu iktidar, akaryakıt zamlarıyla kökten çözdü!

Kentsel dönüşüm ve şehir planlamasıyla çare aranmayan trafik sorununa bir yılda akaryakıt fiyatlarına yapılan 47 zam çare oldu!

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in haberine göre; Akaryakıta peş peşe yapılan zamlar sonrası İstanbul’da yüzde 44, Ankara ve İzmir’de ise yüzde 25 civarında trafikte rahatlama oldu.

Yıllardır başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerin trafik sorununa bir türlü çözüm bulamayan iktidar, trafik sorununu kökten halletti! Düzensiz göç ve çarpık kentleşme sonucu özellikle büyükşehirlerde ortaya çıkan trafik sorunu yapılan kentsel dönüşüm, yollar, köprüler, tünellerle halledilemedi ama akaryakıta yaptığı zamlarla büyükşehirlerde trafik yoğunluğunu yüzde 50 civarında düşürdü.

BİR YILDA 47 ZAM GELDİ

Akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamlar, benzin ve mazot litre fiyatını 13 liranın üzerine çıkarırken, LPG’nin fiyatı ise 9 liraya dayandı. 2021 Ocak ayından 2022 Ocak ayına kadar geçen 1 yıllık sürede benzine yüzde 87, motorine yüzde 107 otogaza ise yüzde 143 zam geldi. Bir senelik süre zarfında akaryakıta toplamda 47 defa zam gelmesi ise dikkat çekti.

ZAMLA TRAFİK SORUNUNU KÖKTEN HALLETTİ

Akaryakıta gelen zamlara karşı sürücüler, çareyi araçlarını daha az kullanmada buldu. Bu durum ise başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir gibi büyükşehirde trafiğin rahatlamasına neden oldu. İstanbul’da yüzde 44 oranında yoğunluğun düştüğü belirtilirken, Ankara ve İzmir’de ise yüzde 25 civarı olduğu ifade ediliyor. Bu durum ise yol, köprü ve tünelle trafiği rahatlatamayan iktidarın, akaryakıt zamlarıyla trafik sorununu kökten çözdüğü şeklinde yorumlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.