TOFED Olağanüstü Genel Kurula Gidiyor

TOFED Olağanüstü Genel Kurula Gidiyor

İSTANBUL (ANKA) - Türkiye genelinde otobüsle yolcu taşımacılığı yapan esnafı tek çatı altında toplayan TOFED'de (Türkiye Otobüsçüler Federasyonu) olağanüstü genel kurul hazırlıkları tamamlandı.

Yolcu taşımacılığı sektörünün lokomotifi konumunda bulunan ve 2005 yılında Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk tarafından kurulan TOFED'in Olağanüstü Genel Kurulu 25 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek. Bünyesinde 65 derneği barındıran TOFED'in olağanüstü kongresinde toplam 405 delege oy kullanacak. Büyük İstanbul Otogarı kongre merkezinde saat 12.00'de gerçekleştirilecek olan genel kurulda, tüzük değişikliğinin yanı sıra başkan seçimi de yapılacak.
Karayolu yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmaları ile otobüs sahiplerinin yıllardır çözüm beklediği, akaryakıtta ÖTV ve KDV indirimi için daha önce hükümet nezdinde girişimlerde bulunan ancak bir sonuç alamayan TOFED yönetimi, SHELL ile masaya oturarak otobüs sahiplerine indirimli akaryakıt temini yolunu açmaya çalıştı. Bu girişimlerin sonucu SHELL ile imza aşamasına gelen TOFED yönetiminin anlaşmayı imzalayabilmesi için genel kurulda tüzük değişikliğine gidilecek.
Genel kurulda daha önce TOFED başkanlığına aday olduğunu açıklayan Yönetim Kurulu üyesi Rüştü Terzi kongrede tek aday olarak seçime girecek. Tüzük değişikliği ve başkan seçimiyle birlikte ayrıca 60 Genel Yönetim Kurulu üyesi de belirlenecek. (ANKA)
(HM/ZG)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.