TES'den Uygur ve Türkmen Duyarlığı

TES'den Uygur ve Türkmen Duyarlığı

UYGUR VE TÜRKMEN SOYDAŞLARIMIZ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDIK

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde, Ankara Kocatepe Camii’nde Cuma namazına müteakip başta Doğu Türkistan olmak üzere, Musul, Kerkük, Telafer ve dünyanın dört bir tarafında zulüm ve baskıya maruz kalarak hayatlarını kaybeden tüm Müslüman soydaşlarımız için gıyabi cenaze namazı kıldık.

Gıyabi cenaze namazına, Türkiye Kamu-Sen başta olmak üzere, Türk Dayanışma Konseyi ve birçok sivil toplum kuruluşunun yönetici ve temsilcileri katıldı.

Anadolu topraklarından binlerce, on binlerce kilometre uzakta hayatlarını kaybeden soydaşlarımız için kıldığımız gıyabi cenaze namazının ardından eller semaya tüm Müslüman ve Türk kardeşlerimizin için kalkarken cemaat, Doğu Türkistan, Türkmeneli ve tüm dünyada akan Müslüman kanının durması için hep birlikte dua etti.

Gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar Mübarek Ramazan ayında Türkmen soydaşlarımızın yaşadığı zulmü ve baskıyı hep birlikte lanetledi.

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şubesi, 5 Temmuz URUMÇİ katliamının 5. Yılı münasebetiyle, yarın saat 12:30’da ÇİN Hükümetinin Uygur Türklerine uyguladığı soykırım ve zulmü Türkiye Kamu-Sen ve Türk Dayanışma Konseyinin desteği ile ÇİN Büyükelçiliği önünde protesto edeceklerini de belirtti.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.