TEOG'da Kimler Görev Alabilir?

TEOG'da Kimler Görev Alabilir?

26-27 Kasım tarihlerinde ortak sınavlar ve 13-14 Aralık tarihlerinde de mazeret sınavları yapılacaktır. Peki Lise Öğretmenleri TEOG’da Görev Alabilir mi?

26-27 Kasım tarihlerinde ortak sınavlar ve 13-14 Aralık tarihlerinde de mazeret sınavları yapılacaktır. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacaktır. 26-27 Kasım’da sınav merkezi olan ortaokullar, ortaokul ve ilkokul bir arada olan okullar tatil olacaktır. Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, belirlenen sınıflarda sınava alınacaklardır. Sınavlarda görevlendirilecek öğretmenler, kendi okulları dışında farklı bir okulda görevlendirileceklerdir. 
Bina Sınav Sorumlusu; Sınav yapılacak okullara, milli eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü veya maarif müfettişlerinden bir kişi veya uygun görülen okul müdürlerinden bir kişi “Bina Sınav Sorumlusu” olarak görevlendirilecek.

Salon Görevlisi; Sınav merkezi okul müdürlüklerinin yönetici ve öğretmenlerine görev verilecek olup ücretli öğretmenlere sınav görevi verilmeyecektir. Sınavlarda görev alacak öğretmenler, kendi okulları dışındaki okullarda, yazılısı yapılan derslerle öğretmen branşlarının aynı olmamasına ve sınavın yapıldığı bir okulda görevli olacak öğretmenlerin hepsinin aynı okuldan seçilmemesine dikkat edilerek görevlendirilecektir. Sınav merkezindeki okulların tüm öğretmenlerine -raporu veya izni olanlar hariç- görev verilecek olup ihtiyaca göre 1 veya 2 gün sınav görevi verilecektir.

Geç Gelen Öğretmene Görev Yok!

Sınavın uygulamasında herhangi bir sorun yaşanmasına mahal vermeyecek şekilde, salon görevlisi olarak yeterince asıl ve yedek öğretmen görevlendirmesi yapılacak olup sınav görevine zamanında gelmeyen öğretmene ücret ödemesi yapılmayacak ve bu öğretmenlere Bakanlık sınav uygulama takviminde yer alan diğer sınavlarda görev verilmeyecek. Bu öğretmenlerin yerine yedek öğretmenler görevlendirilecektir.

Lise Öğretmenlerine Sınav Görevi Verilir Mi?

Ortak sınavlar hafta içi yapıldığından lise öğretmenlerine sınav görevi verilemeyecektir. Çünkü o tarihlerde liselerde eğitim-öğretim devam etmektedir. Lisede görev yapan okul müdürleri sınavlarda gerek duyulursa görevlendirileceklerdir.

NOT: Orta öğretime Geçiş Ortak Sınavı nedeniyle okulun tatil edildiği günlerde ders görevini yerine getiremeyen öğretmen ve yöneticiler, sınavda görev alsın veya almasın ders görevini yapmış sayılacaklardır.

Gazetekamu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.