Telekom, Avrupa'nın fiber optik devini 221 milyon Euro'ya alıyor

Telekom, Avrupa'nın fiber optik devini 221 milyon Euro'ya alıyor

Gözünü yurtdışında büyümeye çeviren Türk Telekom, Avrupa'nın en büyük fiber optik haberleşme şirketlerinden Invitel International'ı bünyesine katıyor.

Gözünü yurtdışında büyümeye çeviren Türk Telekom, Avrupa'nın en büyük fiber optik haberleşme şirketlerinden Invitel International'ı bünyesine katıyor. 221 milyon Euro bedelle satın alma anlaşması imzalayan Telekom, Avrupa'da pek çok telekomünikasyon, internet ve kablo TV şirketine hizmet sunacak.



Sabit telefon ve internet hizmet sunucusu Türk Telekom, Avrupa'nın en büyük fiber optik haberleşme şirketlerinden biri olan Invitel International'ı 221 milyon Euro'ya satın almak üzere anlaşma imzaladı. Orta ve Güneydoğu Avrupa'da 16 ülkede 27 bin kilometrelik fiber optik ağı bulunan Invitel, bölgenin önde gelen bağımsız toptan data ve kapasite servis sağlayıcılarından biri durumunda.

Coğrafi bir bağlantı merkezi olmayı hedefleyen Türk Telekom, söz konusu satın alma ile Orta ve Doğu Avrupa bölgesi içinde artan data/geniş bant trafiğini ve Türkiye, Ortadoğu ve Asya pazarlarını Batı Avrupa ve Amerika'ya bağlayan data/geniş bant trafiğini sağlayarak bu konumunu güçlendirecek. Şirketten yapılan açıklamada, bu satın alma ile Invitel International ve Türk Telekom arasında sinerji fırsatlarının doğması ve ilaveten uçtan uca güvenilir ve daha yüksek kalitede hizmetler almaya kritik önem veren uluslararası data ve geniş bant müşterileri ile iki şirketin ilişkilerinin daha da güçlenmesinin beklendiği ifade edildi. Satın alma işlemleri, düzenleyici makamların onayından sonra yürürlüğe girecek. Türk Telekom'un, kapanış koşullarına tabi bu anlaşma ile yaklaşık 197 milyon Euro ödeyeceği belirtildi.

Invitel International, aralarında Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İtalya, Romanya, Slovakya, Ukrayna ve Sırbistan'ın da bulunduğu 16 ülkede faaliyet gösteriyor. Şirketin hizmet verdiği müşterileri arasında dünyanın önde gelen telekomünikasyon kuruluşları, internet servis sağlayıcılar ile AB ülkeleri ve ABD'den çok sayıda önemli kablo TV sunucu ve firması bulunuyor. Macaristan merkezli Invitel International'ın 2009 yıl sonu itibarıyla gelirleri 121,1 milyon Euro, faiz ve vergi öncesi kârı ise 41,6 milyon Euro oldu. ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.