Tekstil fabrikası çalıştıracak işçi bulamıyor

Tekstil fabrikası çalıştıracak işçi bulamıyor

Tekstil fabrikası çalıştıracak işçi bulamıyor

Yozgat'ın Sorgun İlçesi Doğankent beldesinde tekstil üretimi yapan Ömer Şerif Tekstil Fabrikası yetkilileri firmada çalıştıracak vasıflı ve vasıfsız işçi bulmadıklarını söyledi.




Firmanın sahibi kardeş İbrahim ve Yusuf Delibaş, fabrikada Avrupa ülkelerinin tamamına yakınına tekstil ihracatı yaptıklarını belirterek, "Yaklaşık 2 yıldır Doğankent'te kot üzerine üretim yapıyoruz. Daha öncesinde Akdağmadeni'nde yine kot üzerine üretim yaptık. Çocukluğumuzdan beri İstanbul'da tekstil üzerine çalıştık. Daha sonra Ömer Şerif Tekstil fabrikasını kurarak kot üzerine üretim yapmaya başladık." dedi.

Firmada çalışacak vasıflı ve vasıfsız işçi bulamadığından yakınan İbrahim Delibaş, "İşsizlik var diyorlar ama işçi yok. Fabrikamızın işçi kapasitesi 100'ün üzerinde olmasına rağmen ancak 60 kişi çalışıyor. Bir bu kadar daha işçiye ihtiyacımız var. Vasıflı olması önemli değil. Ben öğretirim, ancak vatandaşlarımızın mesleğe olan bakışları zayıf. Kimse gelip iş başvurusunda bulunmuyor. İş var ama insana göre iş bakıyoruz. İşe göre insan değil. Vatandaş masa başı iş istiyor. Ben 60 kişi çalıştırıyorum ama yerine göre makine başına geçip iş yapıyorum ya da koli taşıyorum. Bu düşüncelerden kurtulmamız lazım." diye konuştu.

Fabrikada 60 kişi ile günlük 800 kot pantolon üretimi yapabildiklerine dikkat çeken Delibaş, şöyle konuştu: "Fabrikamızda işçi sayımız yeteri kadar olmadığı için kapasitemizin altında üretim yapıyoruz. 60 çalışanımızla günlük 800'e yakın kot pantolon üretimi yapıyoruz. Bu bizim için yeterli değil. Fabrikamızın ihtiyacı kadar eleman bulduğumuz takdirde günlük üretim sayımız 2 binlerin üzerine çıkacağına inanıyorum. Şuan 100'e yakın işçiye ihtiyacım var. Fakat çalışacak işçi bulamadığım için 60 kişi ile çalışıyorum.Bu yüzden kapasitenin altında pantolon üretiyorum.İşlerimiz yoğun olduğu için siparişleri yetiştiremiyorum."

Ekonomiye ve istihdama katkı sağlamak için kendi memleketinde tekstil üzerine üretim yapmak istediğini ifade eden Delibaş, "Bu işi ülkemizin her yerinde yapabilirdim. Belki bu kadar eleman sıkıntısı da yaşamazdım. Fakat ben kendi memleketime hizmet etmek için buraya geldim. Çalışanlarımızın gerek sigortası, gerek yemeği, gerekse maaşında bugüne kadar her hangi bir sorun yaşamamasına rağmen yine de vasıflı vasıfsız işçi bulmakta güçlük çekiyoruz." şeklinde konuştu.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.