Tekel işçilerinin Ankara'ya girmesine izin yok

Tekel işçilerinin Ankara'ya girmesine izin yok

Başkent Tekel eylemiyle bir kez daha gerildi. Ankara'nın üzerinde polis helikopterleri devriye uçuşu yaparken; Kızılay da polis barikatına alındı.

Tek Gıda İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, meydan okudu: “Yapacağımız şey çok nettir. Oraya gideceğiz. Buna hiçbir güç engel olamaz.”

4-C'ye 'hayır' demek için 29 gün aradan sonra yeniden Ankara'ya gelen Tekel işçilerinin, Türk-İş Konfederasyonu önüne gitmelerine izin verilmiyor. Gıda İş Başkanı Mustafa

Türkel, “Ortam gitgide geriliyor. Dünya tarihinde bir ilk yaşanıyor. İşçilerin konfederasyonlarına gitmelerine izin verilmiyor. Ama yapacağımız şey çok nettir. Oraya gideceğiz.Buna hiçbir güç engel olamaz” dedi.

Kendisinin şu anda yine Kızılay'da bulunan Tek Gıda İş Sendikasına gitmek üzere olduğunu belirten Türkel, ancak polisin Mithatpaşa'da toplanmaya çalışan işçilere müdahale etme hazırlığında olduğunu söyledi.

“Dünyanın neresinde görülmüş ki kendi evlerine gitmek isteyen işçiler valilikten izin alsınlar” diyen Türkel, hükümetten herhangi bir isimle konuyu görüşüp görüşmedikleri sorumuz karşısında bunun Türk-İş Başkanının görevi olduğunu söyledi.

Üyelerinin konfederasyona girmelerine izin verilmezken, Türk-İş Başkanı'nın ortada görünmediğini, sesinin çıkmadığını söyleyen Türkel, “Bu bağlantıyı kurmak onun görevi. Gereğini yapmak zorunda” dedi.



hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.