Tavukla kokain taşıdılar

Tavukla kokain taşıdılar

Peru polisi, kokain sevkiyatında canlı tavukların da kullanıldığını açığa çıkardı.

Yetkililerin açıklamasına göre, San Martin eyaletindeki Tarapoto kenti yakınlarında bir otobüsü durdurarak kokain araması yapan polisler, yük arasında kokain bulamadı.Otobüse taşınması için verilen kargoda bulunan canlı tavuklardan ikisinin diğerlerinden daha şişman olması emniyet görevlilerin dikkatini çekti. Söz konusu tavukların tüyleri aralanınca da göğüs kısmında elle yapılan kaba dikişler fark edildi.

Veteriner müdahalesiyle 2 tavuktan toplam 28 kapsülde 4,8 kilogram kokain çıkarılırken, yetkililer tavukların sağlık durumunun içlerindeki kokainin çıkartılmasından sonra da iyi olduğunu söyledi.

Söz konusu kargonun Juanjui kentinden Tarapoto'ya gönderildiğinin belirlendiğini ifade eden polis yetkilileri, kim tarafından gönderildiğinin araştırıldığını kaydetti.

Bölgede, insanların çeşitli şekillerde kullanıldığı uyuşturucu sevkiyatında hayvanların kullanılmasının fazla görülmediğine işaret edilirken, 2005 yılında Kolombiya'da karşılaşılan bir olayda 6 yavru köpeğin karnından 3 kilogram eroin bulunduğu anımsatıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.