Talip Geylan: Türk Milleti Var Olsun, Türk Devleti Sağ Olsun!

Talip Geylan: Türk Milleti Var Olsun, Türk Devleti Sağ Olsun!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Kendi vatandaşlarına namlusunu doğrultarak ülkemizi kana boğmaya çalışan işbirlikçi hainlere bir kez daha lanet okuyan Genel Başkan Talip Geylan, “15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan varlığını milletin varlığına adayan ve canını feda eden 251 yiğidi ve gazilerimizi, milletin selameti için devletin yanında saf tutan cesaret timsali yiğitleri tarih unutmayacaktır.” dedi.

Türk Eğitim-Sen olarak milletin selametine ve devletin bekasına kast eden tüm terör örgütlerinin her daim karşısında olduklarını belirten Genel Başkan Geylan; “Hain kalkışmanın üzerinden tam 8 yıl geçti. Masum kisvelere bürünerek, devlet kurumlarına sızmış hainler gerek kamuyu gerekse sosyal yaşamın her alanını örümcek ağı gibi sarmalamışlardı. Uzun yıllar her türlü ahlak dışı yöntemle kendi piyonlarını kullanarak kamuyu ele geçirmeyi amaçlayanlar o gece sahnedeydi. Hainler, 15 Temmuz’da ülkemizin güvenliği için önemli olan kritik noktaları kurşun ve bomba yağmuruna tutmuş, asker, polis, sivil ayırt etmeksizin insanlarımızın üzerine bomba ve kurşunlarla saldırmışlar, vahşi emperyalizmin operasyon aparatı olarak ülkemizi parçalamaya çalışmışlardı.

Lakin hesaba katmadıkları, planlayamadıkları asil Türk milletinin korkusuzluğu, yiğitliği, bağımsızlığa ve demokrasiye olan düşkünlüğü idi. Çok şükür ki, ihanetin karşısında göğsünü siper eden kahraman milletimiz devletinin yanında çelikten duvar olmuş, hain saldırıyı bertaraf etmiştir.

Türk Eğitim Sen olarak biliyor ve her fırsatta ifade ediyoruz ki, ülkemizi 15 Temmuz’a sürükleyen sebeplerin başında, kamusal alanın ve kamu yönetiminin mensubiyetler üzerinden tanzim ve tasnif edilmiş olması geliyordu. Liyakat ve adaletin tahrip ettiği zemini cüretkarca kullanan işbirlikçi zihniyet, nihayetinde Devletin en önemli ve mahrem pozisyonlarına kadar sızmış ve konuşlanmıştı.

İşte bu bakımdan 15 Temmuz kalkışmasıyla sonuçlanan malum süreç, devlet hayatımız için büyük bir tecrübe olmuştur.

Yaşananlardan ders almak, bir daha böylesi acıların yaşanmaması ve ülkemizin bekası için hayati önem taşımaktadır.

Devletimizin temel değerleriyle, milli iradeyle kavgalı olan, bölücü ve yıkıcı niyetle ektikleri nifak tohumlarının yeşermesini bekleyen iç ve dış tehdit unsurları, 15 Temmuz’da bozguna uğradı. Hevesleri kursaklarında kaldı.

Yüce Türk milleti bundan sonra da böylesi aymazlıklara asla ve kat’a fırsat vermeyecektir.

En büyük gerçek şudur ki; bu ülkede kaynağı ne olursa olsun kamusal alanda liyakatin dışında hiçbir ölçüt dayanak olmamalıdır. Devlet işleri, sadece ülkesine ve milletine sadık, ehil ve liyakat sahibi kişiler tarafından yürütülmelidir. Çünkü ülkemizin artık benzer bir ihaneti yaşamaya tahammülü kalmamıştır.

Türk milleti geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da ihanete geçit vermeyecek, her türlü saldırıya, kirli tezgâha karşı devletimiz, bayrağımız, vatanımız için şerefle mücadele etmeye devam edecektir.
Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimizi, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Allah ülkemizi ve milletimizi felaketlerden korusun; birliğimizi, dirliğimizi daim etsin.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.