Sürpriz rapor piyasaları uçurdu

Sürpriz rapor piyasaları uçurdu

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang ABD Merkez Bankası'nın (FED) ekonomik düşüşün durabileceğini açıklaması ve 2010 için bü

ABD'de endeksler günü yüzde 3'ün üzerinde bir artışla tamamlarken, son iki ayın en yüksek artışını gerçekleştirdi.


ABD'de Dow Jones yüzde 3.1, S&P 500 de yüzde 3 artış kaydetti. Yaşanan yükselişte Intel hisselerindeki yüzde 7'lik artışın teknoloji hisselerini olumlu etkilemesi de önemli rol oynadı.


FED'DEN SÜRPRİZ RAPOR

FED, 24 Haziran'da yaptığı faiz toplantısının tutanaklarını açıkladı. Tutanaklara göre FED üyeleri, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en uzun süren resesyon olan günümüzdeki çöküşün artık sonuna gelindiği konusunda fikir birliğine vardı.


2009 yılında ABD ekonomisinin yüzde 1-1.5 bandında küçülmesini bekleyen kurul üyeleri, 2010 ve 2011 yıllarına yönelik büyüme tahminlerini ise iyileştirdi. Üyeler, 2010'da yüzde 2.1-3, 2011'de ise yüzde 3.8-4.6 aralığında büyüme bekliyor.

FED'in büyüme konusundaki bu olumlu tahminlerini satın alan piyasalar, işsizlik konusundaki tahminleri ise görmezden geldi. FED, işsizlik oranının bu yıl yüzde 10.1'e kadar yükselebileceğini öngördü. FED'in Nisan ayındaki tahmini ise yıl sonu işsizlik oranının yüzde 9.2-9.6 bandında kalacağı yönündeydi. Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.