Surelerle namaz tartışması

Surelerle namaz tartışması

Surelerle Ani'de namaz tartışması

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, MHP lideri Devlet Bahçeli ve bir grup MHP'linin Kars'taki Ani Harabelerinde cuma namazı kılmasıyla ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine şunları söyledi: “MHP yönetiminin namaz kılması, dua etmesi olumlu bir gelişme, iyi bir başlangıç. Hazır başlamışken kendilerine tavsiye ederim, Maun suresini de okusunlar. Orada dikkat etmeleri gereken bazı uyarılar var.” Iğdır'da bulunan Bahçeli'den yanıt ise gecikmedi. Bahçeli, bir gazetecinin sorusu üzerine, “O önce Amerikan vatandaşlığından Türk vatandaşlığına geçsin. AKP içerisinde Amerikalı bakan olmaktan vazgeçsin” yanıtını verdi.

Şandır, Maide Suresi'ni anlattı

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da Bağış'ın sözlerine, “Egemen Bağış, Maide Suresi'nin 51'inci ayetini okusun, aynaya baksın” sözleriyle karşılık verdi. Maide Suresi'nin 51'inci ayetinde, “Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o, onlardan olur” ifadelerine yer verildiğini belirten Şandır, “MHP'nin ibadetini tartmak, onun haddi değildir” görüşünü dile getirdi.

Bağış'ın MHP'ye önerdiği sure

Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın MHP yönetimine okumasını önerdiği Maun Suresi şöyle: Dini yalanlayanı gördün mü? İşte o, öksüzü iter, kakar. Yoksulu doyurmaya önayak olmaz. Vay haline o namaz kılanların ki, Kıldıkları namazın değerine aldırış etmezler. Gösteriş yaparlar onlar, Ve yardımlığı sakınırlar (zekatı vermezler).

İspat etsinler, tüm görevlerimi bırakırım

Bağış, Bahçeli'nin iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, “Hayatımın hiçbir döneminde Türkiye Cumhuriyeti dışında bir ülkenin vatandaşı olmadım. Sayın Bahçeli iftira yöntemlerine sığınmasın. Benim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı dışında vatandaşlığım olduğunu ispat etsinler, tüm görevlerimi bırakmaya hazırım. Şayet iftirasının yalan olduğu ortaya çıkarsa kendisi istifa edecek mi” ifadesini kullandı.


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.