Şube Müdürlükleri Görevlendirme Rekortmeni

Şube Müdürlükleri Görevlendirme Rekortmeni

Şube Müdürlükleri Görevlendirme Rekortmeni

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan 1195 şube müdüründen 1130'u, şube müdürlüğü kadrosunda görevlendirmeyle bulunmaktadır. Şube müdürlüğüne vekalet eden bu kişilerin kadrolarının bulunduğu yerlerde de ihtiyaç devam etmektedir.

6 ayda bir görevlendirmeleri yenilenen vekil şube müdürlerinden bazıları iller arası görevlendirilmektedir. Dolayısıyla bu görevlendirmelerde devlet zarara uğratılmaktadır.

Örneğin; kadrosunun bulunduğu kurumun iliyle görevlendirildiği il arasındaki mesafe gereği 2500 TL görevlendirme yolluğu alan bir vekil şube müdürü, 1 yılda 10.000 TL yolluk almaktadır. Çünkü, yılda iki defa görevlendirlmekte, iki defa da kadrosunun bulunduğu yere dönemketedir. Teorik olarak bu kişinin görevlendirmesi bittiğinde kadrosunun bulunduğu yere döndüğü, görevlendirmesi yenilendiğinde de evini barkını toplayıp yeniden taşındığı varsayılmakta ve buna göre yolluk verilmektedir. Oysa ki işin uygulamasına bakarsak, bu vekil şube müdürlerinin görevlendirilme süresinin bitmesi veya yenilenmesi esnasında bir yere ayrıldığı da yoktur.

Bir kısmı ihtiyaçtan doğsa da çoğunluğu yandaşlardan, arkadaşlardan, ahbaplardan seçilen vekil şube müdürlerinin yerlerine asil atamaların yapılması, Milli Eğitimin iş ve işleyişinin sağlıklı yürüyebilmesi açısından gereklidir.

Bakanlığın öteden beri çeşitli gerekçelerle ötelediği, son olarak "inşallah seneye yaparız" dediği "şube müdürlüğü sınavı", gerekli mevzuat düzenlemesi yapılarak derhal gerçekleştirilmelidir.

Abbas YÜKSEK
[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.