Sözleşmeli Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Mağduriyeti

Sözleşmeli Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Mağduriyeti

Sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişiliğinde boş pozisyon gerekçesi ile binlerce öğretmenin yer değişikliği yapılamamaktadır

Eğitim Bir Sen'den Yapılan Açıklama...


Sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişik- liğinde boş pozisyon gerekçesi ile binlerce öğretmenin yer değişikliği yapılamamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, sözleş- meli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliğinde bazı illerde öğretmen ihtiyacı olduğu halde, boş pozisyon olmadığı gerekçesiyle yer değişikliği taleplerini gerçek- leştirmemektedir.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın Ek 3. maddesinin (b) bendinde, “Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir” hükmü yer almaktadır. Örneğin, Düzce ilinde 510 sözleşmeli öğretmen pozisyonunun bulunduğunu, bunun 481'inin dolu, 29'unun boş pozisyon olduğunu varsayalım. Bu durumda, Düzce iline en fazla 29 sözleşmeli öğretmen daha görevlendirilebilir. Daha fazla öğretmen ihtiyacı olsa da, 29'dan bir fazla sözleşmeli öğretmenin görevlendirilmesi mümkün olamamaktadır. Boş pozisyon uygulaması, sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliğinde il veya ilçe emrine verilmelerine engel teşkil etmektedir. Sendikamız, boş pozisyon uygulamasının kaldırılması için daha önce Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık nezdinde girişimlerde bulunmuştu.

Son olarak, sözleşmeli öğretmenlerin özürlerinin yoğunlaştığı ve boş pozisyon olmadığı için özür durumuna bağlı yer değişikliği yapılamayan illere fazla boş pozisyon verilmesi talebimiz başta olmak üzere, 2011 Ocak ayında özür durumuna bağlı tekrar yer değişikliği yapılmasına imkân verilmesini talep etmiştik.

Bakanlığın, öğretmenlerin özürlerinin yoğunlaştığı illere boş pozisyon verilmesi için başlattığı çalışmayı Devlet Personel Başkanlığı olumlu karşılamış ve bu illere 2000 boş pozisyon verilmesi yönünde görüş bildirmiştir. Maliye Bakanlığı'nın da olumlu görüş vermesi halinde, Ankara gibi, öğretmenlerin özür taleplerinin karşılanmadığı illere boş pozisyon verilecek ve bu durumda sözleşmeli öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliğinde yaşanan mağduriyetler giderilmiş olacaktır.

Sendikamız, 2000 boş pozisyona ilişkin Maliye Bakanlığı'nın olumlu görüş vermesi ve 2011 Ocak ayında tekrar özür durumuna bağlı yer değişikliğinin yapılması hususunda da konunun takipçisi olacaktır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum