Sözleşmeli Öğretmene İl Emri Getirilsin

Sözleşmeli Öğretmene İl Emri Getirilsin

Bakanlık yetkilileri sözleşmeli öğretmen ve ailelerin feryadına kulak vermeli .. Sözleşmeli öğretmenler dört gözle Bakanlıktan yapılacak bir açıklamayı bekliyor. Konuyla ilgiili yüzlerce mesaj sitemize geliyor. İşte o mesajlardan birisi..

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EŞLERİN BİRBİRİNE KAVUŞMASI BU KADAR ZOR OLMAMALI

Şanlıurfa'da sözleşmeli okul öncesi öğretmeni olarak çalışmaktayım.Eşimden ve 2 yaşındaki çocuğumla beraber 1.5 yıldan fazladır ayrıyım.Hem psikolojik hem maddi anlamda eşim de ben de çok yorulduk.Küçücük çocuğumuzun bu ayrılıktan nasıl etkilendiğini bir ebeveyn olarak tahmin edersiniz.Şu anki yönetmeliklere göre eşimin Mersine eş durumundan gelmesi çok zor görünüyor.

Çünkü sözleşmeli öğretmenlere uygulanan İLDE BOŞ POZİSYON OLMASI GEREKLİLİĞİ bizi iyice umutsuzlandırıyor. Bakanlığının ilde sözleşmeli öğretmen çalıştırma sınırı koyması ve bakanlığın bu sorunla hiç ilgilenmemesi eşleri çok mağdur ediyor.ilde branşımla ilgili birçok açık varken tek suçumuzun sözleşmeli öğretmen olmasından dolayı tayin hakkı verilmiyor.Mersinde şu an itibariyle sözleşmeli okul öncesi açığı 80 tane okul görünmesine rağmen illere bakanlığın kontenjan sınırı koymasından evladımla eşimden ayrı yaşamaya mahkum ediliyorum..Sanki bazı iller bu ülkenin bir bütünü gibi görülmemekte iller arasında farklı dağılımlar yapılmaktadır.

Şu anki yönetmelikle Mersin,Ankara,İzmir,Eskişehir vb illere eş durumu tayini bekleyen binlerce aile mağdur olacak.Biz kadrolular gibi il emri uygulaması gibi bir uygulama talep etmiyoruz.Sadece boş kontenjan sınırlandırmasının kaldırılması bile bir çok sorunu eminim çözecektir.

Göz pınarlarımız kurudu,bir ailemiz olmasına rağmen beraber yaşayamıyoruz,kızım her gün babam nerde diye ağlamakta,küçücük bir yönetmelik değişikliğiyle her şey düzelecekken bu acının bize yaşatılması anlamsız.Allah rızası için bu durumla ilgilenin.17 aralıkta birçok aile sizlerin sayesinde mutluluk çığlıkları atabilir veya birçok sözleşmeli öğretmen ailesi bu zulüm karşısında hayata ve mesleğe küsebilir.Bu hafta bu sorun için bir şey yapılmazsa her şey çok geç olacak…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum