Sonu Güldünya gibi olmasın

Sonu Güldünya gibi olmasın

Ağrı'da ailesi tarafından öldürülmek istenen Yıldız A.'dan sonra bir aile içi vahşet daha yaşandı.

Aileleri düşman olan iki sevgiliyi vurdular. Akrabaları, yaralı kurtulan O.T.'nin peşinde. O.T.'nin, töre kurbanı Güldünya gibi öldürülmemesi için zanlıların yakalanması gerekiyor.

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde birbirine hasım iki aileden 26 yaşındaki Orhan Topkaç ile 16 yaşındaki O.T. birbirlerini sevdi. Ailelerinden korkan gençler plan yaparak 29 Ocak'ta İzmir'e kaçtı. Ancak bu ilişkiyi onaylamayan iki taraf, aile meclislerini toplayarak 'Törelere karşı geldiler. Her ikisi de öldürülsün' kararını aldı.

Haklarında alınan bu karardan haberdar olan ve köşe bucak kaçan sevgililerin izini, Orhan'ın ağabeyi Mehmet Topkaç buldu. Ağabey gençleri "Doğubayazıt'a gelin. Sizi İran'a geçiririm. Orada canınızı kurtarırsınız" diye ikna etti. Mehmet Topkaç, kardeşiyle kaçan O.T.'nin ailesine de durumu bildirdi ve 'gerekeni' yapacağını söyledi.

Ağabeyinin sözlerine inanan Orhan Topkaç, sevgilisi O.T. ile Doğubayazıt'a geldi. Kardeşi ve sevgilisine hiçbir şey hissettirmeyen Topkaç, gençleri otomobiline bindirerek 19 Mayıs günü saat 16.10'da Yılanlı Köyü yakınındaki Sansu Deresi Mevkii'ne götürdü. Burada aniden belinden tabancasını çıkaran Mehmet Topkaç, kendisine şaşkın gözlerle bakan kardeşi Orhan Topkaç'a "Namusumuzu beş paralık ettiniz" diye bağırarak kurşun yağdırdı.

Vücuduna beş kurşun isabet eden Orhan Topkaç, olay yerinde can verdi. Mehmet Topkaç, O.T.'ye de tek kurşun sıktı. Kalçasından vurulan, aslında yarası çok ağır olmayan O.T., sevdiği adamın öldürüldüğünü görünce bayıldı.

Panik içindeki Mehmet Topkaç, genç kızın da öldüğünü sanarak otomobiline bindi ve Çaldıran'a doğru kaçtı.

O.T. devlet korumasında

Çevrede bulunan ve silah seslerine koşan çiftçilerin yardımı ile genç kız önce Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından Ağrı'ya ambulansla gönderilmek istenen O.T.'yi akrabalarının bir otomobille takip ettiği görüldü. Kendilerini silahlı kişilerin takip ettiğini fark eden ambulans şoförü, Doğubayazıt çıkışında jandarmanın yanında aracı durdurunca, takip edenler kaçtı. Jandarmanın koruması altında önce Ağrı'ya ardından Erzurum'a götürülen O.T. dün öğleden sonra hastaneden beyaz bir yatak çarşafına sarılarak jandarmalar tarafından çıkarıldı. O.T. devlet koruması altına alınırken, Orhan Topkaç'ın cesedi, otopsi yapılması için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.