Soğuk algınlığını savaşmadan yen!

Soğuk algınlığını savaşmadan yen!

Havaların soğumasıyla 'soğuk algınlığı' sezonu başlarken, bilim adamları kış boyunca burnu dahi akmayan insanların sırrını açığa çıkardı.

Bilim adamları yaptıkları araştırmalar sonucunda soğuk algınlığı geçirmeyen kişilerin sırrının güçlü bir bağışıklık sistemi değil, aslında bunun tam tersi olduğunu ortaya koydu. Uzmanlara göre burun akması, boğaz ağrısı, hapşırma gibi semptomlar virüsten değil, vücudun verdiği tepkiden kaynaklanıyor.

Bağışıklık sistemi devrede
Bağışıklık sistemi tarafından virüse karşı üretilen kimyasallar, hücreleri ve dokuları etkileyerek burnun akmasına, boğazın şişmesine neden oluyor. Bilim adamlarına göre, bu semptomları yok etmek için bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalışmak, aslında bu semptomlara neden olan kimyasalları artırıyor ve hastalığın sürmesine neden oluyor. Uzmanlar virüs kaptığımız zaman vücudun buna karşı antikor ürettiğini ve bir daha aynı virüsle karşılaştığı-mızda vücudun bu virüsü yendiğini belirtiyor. Ancak insanlar sürekli olarak farklı türlerle karşılaşıyor ve soğuk algınlı geçirmeye devam ediyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.