Sınavlarda  türban serbest

Sınavlarda türban serbest

Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı'na (ALES) türbanlı fotoğrafla yapılacak başvuruları edilerek sınavlara türbanla giriş serbest bırakılacak.

ALES başvuru kılavuzunda yapılan değişiklikle, başı açık fotoğraf ve kılık kıyafet mevzuatına uygunluk şartı kaldırıldı.

YÖK, türbanı üniversitelerde serbest bıraktığı iddia edilen yazısının ardından, şimdi de ÖSYM'nin yaptığı merkezi sistem sınavlarındaki türban yasağını kaldırıyor. YÖK, bu sınavlara türbanlı fotoğraflarla yapılan başvuruları kabul edecek ve sınava yine türbanla girilmesini sağlayacak. YÖK, yeni kararını ilk olarak 19 Aralık'ta yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı'nda (ALES) uygulayacak. ALES başvuru kılavuzunda yapılan değişiklikle, başı açık fotoğraf ve kılık kıyafet mevzuatına uygunluk şartı kaldırıldı. Kılavuzda, “Başvuru merkezi görevlisi tarafından aday bilgi formundaki bilgilerle birlikte adayın web kamerayla çekilecek fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacaktır. Bu fotoğraf cepheden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bir fotoğraf olmalıdır” denildi. Düzenlemeden önceki kılavuzlarda “Başı açık fotoğraf” şartı bulunuyordu. YÖK yetkilileri, bu düzenlemenin ALES'le başladığını, ancak diğer sınavlarda da uygulanacağını söylediler. Yetkililer, “Diğer sınavlardan önce yayınlanacak kılavuzlarda da gerektiği takdirde düzenleme yapılacak” dediler.

Özcan: Artık yokuz

ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin taslağı sunmak üzere dün Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yla görüşen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ALES'te türbanlı öğrencilere ilişkin yapılan düzenlemeyle ilgili şunları söyledi: “Başörtüsüyle ilgili artık bundan sonra laf etmeyeceğim. Biliyorsunuz Başbakanımız 'Biz bu işe el attık, iki kişi görevlendirildi grup başkanvekillerinden, artık onlar bu işle uğraşıyorlar' dedi. Gerçekten de siyasetin halletmesi gereken bir mevzu idi. Artık biz bu konuda yokuz. Hiçbir şey söylemeyeceğiz.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.