Sınava hazırlanan öğrenciye 'cep telefonu' uyarısı!

Sınava hazırlanan öğrenciye 'cep telefonu' uyarısı!

Uzmanlar, sınavlara hazırlanan öğrencilere televizyon, bilgisayar ve cep telefonundan uzak durmalarını tavsiye ediyor.

Cep telefonunun 70 promil alkolün neden olduğu dikkat dağınıklığına yol açtığını belirten uzmanlar, sınavlara hazırlanan öğrencilere televizyon, bilgisayar ve cep telefonundan uzak durmalarını tavsiye ediyor.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Gölcük Dershanesi öğrenci ve velilere yönelik 'Sınav Stratejileri' adlı seminer düzenledi. Eğirdir Belediye Düğün Salonu'ndaki seminere konuşmacı olarak Uzman Psikolog Dr. Fatih Kalkınç katıldı.

Seminerin öğrenci ve öğretmenlere yönelik ilk bölümünde, sınavlarda en büyük sorunun dikkat eksikliği olduğunu belirten Fatih Kalkınç, "Dikkati soruda yoğunlaştırmanın en etkili yolu hızlı okumadır. Bunun da yolu bol bol kitap okumaktan geçer." dedi. Sınavda zamanı iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Kalkınç, bunun için öğrencilerin iyi bildikleri konularla ilgili sorulara öncelik vermelerini tavsiye etti.

Sınavlara hazırlanan öğrenciler için kahvaltının vazgeçilmezlerin başında geldiği uyarısında bulanan Kalkınç, bunun kişiyi gün boyunca zinde tuttuğunu, öğrencinin verimli ders çalışmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Ders başarısını olumsuz etkileyen faktörlerin başında cep telefonu, bilgisayar ve televizyonun geldiğini ifade eden Kalkınç, "Bir cep telefonu 70 promil alkolün oluşturduğu dikkat dağınıklığı meydana getiriyor. Yatmadan önce izlenen televizyon o akşam öğrendiğimiz bilgilerin yüzde 80'inin unutulmasına sebep oluyor." diye konuştu.

Seminerin 'Başarıda Anne-Baba Faktörü' isimli ikinci bölümünde ise velilere seslenen Psikolog Kalkınç, başarı için ilk şartın huzurlu, sağlıklı iletişim imkânı sunan aile ortamı olduğuna dikkat çekti. Kalkınç, ebeveynlere çocuklarının eksiklerini görmek yerine onların özgüvenlerini artırıcı davranmalarını önerdi.
haberaktuel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.