Sınava Dayalı 2.Yönetici Atamasını Yapmayan İllerimiz Hâlâ Suskun

Sınava Dayalı 2.Yönetici Atamasını Yapmayan İllerimiz Hâlâ Suskun

13/08/2009 tarih ve 27318 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 18. ve 20. Maddesi kapsamında, 31/10/2009 Müdür Yardımcılığı ve 01/11/2009 Müdürlük Seçme Sınavı'nda baş

Bazı illerimizin 3.atamayı yapmalarına karşın, bu illerimizin hâlâ 2 .atama duyurusuna çıkmamaları, sınavları kazanan meslektaşlarımızın mağduriyetlerine sebep olmaktadırlar.Oysa Personel Genel Müdürlüğümüz, 23.02.2011 tarih ve  12584 sayılı bir yazı ile 81 il milli eğitim müdürlüklerini bu konuda uyarmış sınavları kazanıp atanamayan adayların tespitini istemiş,yukarıdaki yönetmelik doğrultusunda hareket etmelerini istemişlerdi. Halen sınava dayalı 2.yönetici atamasını yapmayan  illerimizden bazıları hemen harekete geçerken (Örnek:Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü) aşağıda belirtilen illerimizin web sayfalarında ise henüz hiçbir açıklama yapılmamıştır.

        Oysa alınan bazı duyumlara göre bakanlık sonbaharda yeniden müdür ve müdür yardımcılığı sınavlarını yapmayı planlamaktadır.Peki aşağıda sıralanan illerimizdeki yöneticilik sınavlarını kazandığı ve bu illerde de yüzlerce münhal okul olduğunu da bildiğimiz halde bu atamaları yapmamaları neyle açıklanabilir..

        Bilindiği üzere Yönetmeliğin  Atama ve Yer Değiştirme Dönemleri başlıklı 23/c maddesinde; “Seçme sınavı sonucuna göre müdürlük ve müdür yardımcılığına yapılacak atamalar yıl boyunca ihtiyaca göre gerçekleştirilir.”denilmektedir.Şimdi bu il milli eğitim müdürlüklerimizin hangi gerekçelerle bu atamaları yapmadıklarını, kendi web sitelerinde bir iki cümle ile açıklayıp sınavlarda başarılı olan değerli meslektaşlarımızı bilgilendirmeleri gerekmez mi?

      Bu sınavlara geceli-gündüzlü hazırlanıp beleğinin hakkıyla başarılı olan meslektaşlarımızın 1 yıldan fazladır sessiz,sedasız  çıkılacak  yönetici atama duyurularını sabırla beklediklerini hepimiz çok iyi bilmekteyiz.

   Dileğimiz; bu illerimizin Personel Genel Müdürlüğümüzün son yazısı doğrultusunda ,ya en kısa sürede (Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz gibi) yönetici atama duyurusuna çıkmaları,ya da “ilimizde ne sınavları kazanıp henüz atanamayanlar,ne de münhal okullarımız vardır” demeleridir.  SAYGILARIMLA…..

 

SINAVA DAYALI 2.ATAMA YAPMAYAN İLLER


1-Aydın , 2. Çankırı ,3. Erzincan ,4.Gümüşhane ,5.Isparta ,6.Nevşehir,7.Rize ,8.Samsun, 9.Sinop ,10. Şanlıurfa

Bilgi:Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 18.03.2011 tarihi itibariyle müdür yardımcılığı duyurusuna çıkmıştır.

İbrahim KAYA

MEMURLAR.BİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum