Sınav iptal, kursa devam!

Sınav iptal, kursa devam!

Yedinci sınıfların SBS'ye girmesini iptal eden Danıştay'ın kararına öğrenciler sevinemedi

Kararın okul başladıktan sonra alınmasına tepki gösteren öğrenciler “8'inci sınıfta iki sınıfın derslerinden birden sınava gireceğiz” diyor.

İlköğretimde 3 yıl önce değişen sınav sistemi OKS'nin yerine getirilen Seviye Belirleme Sınavı (SBS)ile ilgili son gelişme Danıştay'ın 7'sınıf SBS'nin yapılmasında Anayasal eşitlik ilkesine ve hukuka uyarlık görülmediğini öne sürerek söz konusu hükümlerin yürütmesinin durdurulmasına karar vermesiyle yaşandı. Danıştay'ın aldığı karara itiraza hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama bekleyen öğrenciler ve aileleri ise SBS ile ilgili sürekli yapılan değişikliklere tepkili. Uğur Dershanesi'nde SBS'ye hazırlanan 7'nci sınıf öğrencileri Danıştay'ın sınavın iptali yönündeki kararını değerlendirdi “SBS 7'nci sınıfta iptal olursa 8'inci sınıfta yükümüz daha çok olacak” dedi. İşte öğrencilerden SBS yorumu...

'Deneme tahtası olduk' - Atalay Urfalıoğlu - 13

“Bakanlığın SBS ile ilgili sürekli bir şey çıkarmasından artık sıkıldım. Değişiklikler üstümüzzde deneniyor. Benim girmek istediğim bir okul var. Bu okula girmek benim hedefim. Ama şimdi 7'inci sınıfların SBS'ye girmesi kalkarsa benim puanım düşmüş olacak ve hedefim engellenecek. 6 ve 8'inci sınıf ortalamalarımla girmiş olacağım. Şu anda zaten bir eşitsizlik var. 6'ncı sınıflar girmiyor, 7 ve 8'inci sınıflar sınava giriyor. İki yıldır bu sınav stresinden, belirsizliklerden hiçbir aktiviteye gidemiyorum.”

'Zamanlaması çok kötü' - Hikmet Urfalıoğlu-Veli

“SBS olmasa eminim benim kafam daha rahat olacak. Ben çocuğumu ilkokuldan beri dershaneye yolluyorum. Eğitim sistemi buna mecbur bırakıyor. Çocuklar bu yaşta böyle bir yükün altına giriyorlar. Şimdi de 7'nci sınıfların sınava girmesinin iptalinden söz ediliyor. Öncelikle böyle bir karar neden eğitim öğretim yılı başladıktan sonra alınıyor. Çocuklar dershanelere başladı, sınav moduna girdi. Ama bu kararla yine bir boşluğa düşecekler. Bunlar öğrencileri olumsuz etkileyecek. Bir an önce erken karar alınmalı.”

“Aynı tempoyla çalışacağım” - Uğur Ayhan Gözüşirin-13

“Ben sınavın kalkmış olmasına ya da olacağına sevinmedim, benim için kötü oldu. Çünkü bu son sınıfta üç yılın derslerinden sınava girmiş olacağız, bir yığılma olacak. Şu anki şekille sınava girecek olsaydık sadece o sınıfın derslerinden sorumlu olacaktık. Sınav stresi bence 8'inci sınıfta daha çok olacak. Üzerimize binmiş olan yük artacak, bir yılın rahatlığını gelecek sene arayacağız. Ama ben yinede aynı tempoyla çalışacağım”

“Karar olumlu değil”- Yaren Akyazı-13

“Sınavın iptali kesinleşirse bütün konular üst üste gelmiş olacak, daha fazla çalışmamız gerekecek. Bu durumda stresimiz de artmış olacak. Sınava girmemek iyi görünse de bir yıl sonrasını düşündüğümde aslında olumlu bir şey değil. Daha fazla ders çalışmam gerektiği için dershaneye devam etmek zorundayım.”

“Daha fazla yorulacağız” - Deniz Kızıldeli-13

“SBS'nin yapılmaması kötü hatta çok daha kötü bir durum. Çünkü 8'inci sınıfa geldiğimizde hem 7'nci sınıfın, hem de 8'inci sınıfın derslerinden sorumlu olacağız ve daha fazla yorulacağız. Sınavın olmaması kesinlik kazanırsa dershaneye devam etmeyebilirim ama son sene ne yapacağım konusunda tereddütte olurum.”

“Belirsizlik kaç ay sürecek?” - Uğur Dershanesi Öğretmeni-Aylin Aldin

“Sınav konusunda çözümler üretilmeye çalışılsa da malesef şu anda SBS'ye dair sorunlar ve soru işaretleri var. Şimdi en büyük sorunumuz öğrencilere ne açıklama yapacağımızı bilmiyoruz. Velilerin hepsinin kafası çok karışık. “Çocuğumuzu nasıl etkiler” diye soruyorlar. Sınav konusunda kadar değişiklik yapılmamalı ve Bakanlık bir an önce problemi telafi etmelidir.”

'Dershane paraları geri alınamaz'

Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR) çocuklarını dershanelere kaydettiren ama sınavın iptali ile kararından vazgeçen ailelerın ödedikleri parayı geri alamayacaklarını belirterek “Ücret tahsil yönetmeliğine göre dershanelere kayıt yaptıran öğrenciler bir ay içerisinde ödedikleri ücreti geri alabiliyorlar. Kayıt süresi 1 aydan fazla ise ödeme yaptıkları para geri verilmiyor. Yani karar ne yönde çıkacak olursa olsun tahsil yönetmeliğinin bu maddesi değişmez” açıklamasını yaptı.
vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.